1 kg nagyobb szemű burgonya
60 dkg darált hús
fokhagyma
oregánó
só
bors
pirospaprika
ételízesítő
olaj
tejföl
sajt
A burgonyákat megpucoljuk és egészben megfőzzük, majd amikor megfőtt, félbevágjuk. A közepét kikaparjuk, a közepe maradjon vastagabb, hogy megtartsa a tölteléket.
A darált húsból és a fűszerekből pörköltet készítünk.
Amikor készen van, belekanalazzuk a burgonyák közepébe. A tetejére annyi tejfölt kanalazzunk, amennyi nem folyik le róla.
Megszórjuk sajttal, és előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.
A serpenyőben felforrósitjuk az olajat,majd beletesszük a lisztet.Habverővel addig kavargatjuk,mig kellemes zsemleszint nem kapunk.Erre azért van szükség,hogy a liszt elveszitse a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdésként a kenyérszeleteket nagyságtól függően kb. 4 részre vágtam fel és egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe rendeztem őket jó szorosan. Négy tojást felvertem, 1 tk. ételí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst a vízzel elkevert tejben a cukorral a citrom héjával felforraljuk és a tűzhely szélére húzzuk míg a szemek egészen megduzzadnak és a tejet magukba szívják. Kanállal keverge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket, és a lenmagpelyhet külön tálban kimérjük (kivéve az útifűmaghéjlisztet), és egy kicsit félretesszük. A vizet egy pohárba rakjuk, majd beleadagoljuk az útifűmaghéjl...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes