Családireceptkönyv.hu

Darált hússal töltött burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg nagyobb szemű burgonya
60 dkg darált hús
fokhagyma
oregánó

bors
pirospaprika
ételízesítő
olaj
tejföl
sajt

Elkészítés:


A burgonyákat megpucoljuk és egészben megfőzzük, majd amikor megfőtt, félbevágjuk. A közepét kikaparjuk, a közepe maradjon vastagabb, hogy megtartsa a tölteléket.

A darált húsból és a fűszerekből pörköltet készítünk.

Amikor készen van, belekanalazzuk a burgonyák közepébe. A tetejére annyi tejfölt kanalazzunk, amennyi nem folyik le róla.

Megszórjuk sajttal, és előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.

Darált hússal töltött burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Rántás
Rántás

A serpenyőben felforrósitjuk az olajat,majd beletesszük a lisztet.Habverővel addig kavargatjuk,mig kellemes zsemleszint nem kapunk.Erre azért van szükség,hogy a liszt elveszitse a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis bundás kenyér
Tepsis bundás kenyér

Kezdésként a kenyérszeleteket nagyságtól függően kb. 4 részre vágtam fel és egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe rendeztem őket jó szorosan. Négy tojást felvertem, 1 tk. ételí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Rizsfelfújt
Rizsfelfújt

A rizst a vízzel elkevert tejben a cukorral a citrom héjával felforraljuk és a tűzhely szélére húzzuk míg a szemek egészen megduzzadnak és a tejet magukba szívják. Kanállal keverge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo zsömle/ bagett (morzsamentes)
Paleo zsömle/ bagett (morzsamentes)

A liszteket, és a lenmagpelyhet külön tálban kimérjük (kivéve az útifűmaghéjlisztet), és egy kicsit félretesszük. A vizet egy pohárba rakjuk, majd beleadagoljuk az útifűmaghéjl...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk