1,5 l házi tej
400 g joghurt
A tejet és a joghurtot összekevertem egy nagyobb lábasban és kis tűzön felmelegítettem kicsit. Éppen csak langyosra. Szobahőmérsékleten hagytam megaludni másnapig (kb 24 óra kell neki) Másnap újból felmelegítettem, most is csak langyosra. Egy szűrőbe belehelyeztem egy ritka szövésű konyharuhát, majd a langyos keveréket átszűrtem rajta és hagytam újabb 24 órán keresztül lecsöpögni.
Egy folpack fóliát kifeszítettem, megszórtam fűszerekkel és sóval (egyikre chillipelyhet és borst szórtam, a másikra zöldfűszereket és borst) majd a túrót kettéválasztottam, ráhelyeztem a folpackra, ennek segítségével hengert formáztam belőlük, ezalatt a tetejére szépen ráragadtak a fűszerek. Végül a fóliába betekertem és másnapig a hűtőbe pihentek.
A fűszereket mindenki saját kedvére variálhatja. A végeredmény egy finom, lágy krémtúró.
első este összekevertem és melegítettem, második este melegítettem és szűrtem, utána következő este folpackba helyeztem és következő reggel már fogyasztható volt.
A zsemléket hideg vízbe áztatjuk (lehet 2 szelet kenyér is, ennek a héját vágjuk le), majd kicsavarjuk és a darált húshoz adjuk. Ráütünk három egész tojást, sózzuk, borsozzuk, me...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA kókuszréteg hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és a masszát egy kókuszzsírral kikent kis méretű tepsibe simítjuk. Alaposan elegyengetjük, erre tesszük a gyümölcs réteget....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zsírszalonnát megkapargatom, így a rajta lévő szennyeződést eltüntetem, majd kockákra vágom /kb 3X3 cm/ Ezt a mennyiséget 2 nagyobb /6 l-es/ lábosba rakom és felteszem a tűzhel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát és a krumplit sós vízben félpuhára főzzük. Ezalatt a szalonnát és a hagymaféléket lepirítjuk, majd fűszerezzük. Az egész tojásokat kissé felverjük, belekeverjük a tejs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű