1,5 l házi tej
400 g joghurt
A tejet és a joghurtot összekevertem egy nagyobb lábasban és kis tűzön felmelegítettem kicsit. Éppen csak langyosra. Szobahőmérsékleten hagytam megaludni másnapig (kb 24 óra kell neki) Másnap újból felmelegítettem, most is csak langyosra. Egy szűrőbe belehelyeztem egy ritka szövésű konyharuhát, majd a langyos keveréket átszűrtem rajta és hagytam újabb 24 órán keresztül lecsöpögni.
Egy folpack fóliát kifeszítettem, megszórtam fűszerekkel és sóval (egyikre chillipelyhet és borst szórtam, a másikra zöldfűszereket és borst) majd a túrót kettéválasztottam, ráhelyeztem a folpackra, ennek segítségével hengert formáztam belőlük, ezalatt a tetejére szépen ráragadtak a fűszerek. Végül a fóliába betekertem és másnapig a hűtőbe pihentek.
A fűszereket mindenki saját kedvére variálhatja. A végeredmény egy finom, lágy krémtúró.
első este összekevertem és melegítettem, második este melegítettem és szűrtem, utána következő este folpackba helyeztem és következő reggel már fogyasztható volt.
Az almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Az áttört túrót összekeverjük a tojássárgával, az édesítőszerrel és a rummal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. E...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűElkevertem a száraz hozzávalókat,majd belemorzsoltam az élesztőt.Hozzáadtam a vizet és végül az olajat is.Kézzel összedolgoztam,de lehet géppel is,majd hagytam duplájára kelni,m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Pilece snicle dobro zaciniti sa paprikom, vegetom, malo ulja dodati. Prziti ih u dobro zagrijanom tiganju par minuta sa svih strana. Maci ih iz tiganja i prebaciti u posudu u k...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz