- 500 g natúr joghurt
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 zacskó sütőpor
- só
- 4 dkg cukor
- kicsi olaj
Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verek, minden más összetevőt simára keverek egy tálban, majd hozzákeverem a tojásfehérje habot is. Icipici olajon, kis lángon, teflon serpenyőben készre sütjük őket.
(Kb annyi tésztát kell rakni a serpenyőben, hogy magától szétterüljön egy 10-12 cm átmérőjű palacsintává)
Lehet lekvárral, vaníliapudinggal, meg a Borinak nutellával enni.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és hajszálvékony szeletekre vágjuk. Egy tál vízben áztatjuk kis ideig, ettől ropogósabb lesz. Ha nem sietünk, olykor le is cserélhetjük az áztat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kelkáposztát félbevágjuk, a torzsájától megszabadítjuk, és enyhén sós vízben nem teljesen puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, a vizet ki is nyomkodjuk belőle. Apró darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzöldséglevesbe vagy krémlevesekbe jó levesbetét
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legfontosabb hozzávaló a muffinforma! És attól függően hány darabos, és mennyit akarunk csinálni reggelire annyi tojás kell. Elkészítés : a formát kibéleled sonkával, baconszal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű