300 g cukkini
1 db tojás
3 ek natúr joghurt
5 ek liszt
1,5 dl tej
1 ek étolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 mk sütőpor
A töltelékhez:
szükség szerint tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
1. lépés
A cukkinit mossuk meg, vágjuk le a végeit és reszeljük le nagy lyukú reszelőn.
2. lépés
A tojást keverjük el a natúr joghurttal, a fűszerekkel és az olajjal.
3. lépés
Adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a tejet. Keverjük szép sima tésztává. Ha kell ízesítsük még.
4. lépés
Végül tegyük bele a cukkinit és keverjük össze.
5. lépés
Olajjal kikent palacsintasütőben süssünk kisebb palacsintákat a tésztából.
6. lépés
Mindkét oldalát szép pirosra süssük. Minden palacsinta előtt kenjük ki a serpenyőt kevés olajjal.
7. lépés
A tejfölbe zúzzuk bele a fokhagymát és a szokásos módon töltsük meg a palacsintákat, majd tekerjük fel.
1. lépés A zabkorpát és a tejet egy kis lábasban felrakjuk főni és folyamatosan kavargatva addig főzzük amíg sűrű nem lesz az állaga. 2. lépés A banánt felkarikázzuk és egy tál...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA zsírt egy nagy lábasba tesszük, erre ráreszeljük a megtisztított, megmosott répákat, hagymát. Én nem szeretem turmixolva, a négy oldalú reszelő citrom reszelőjén szoktam lereszel...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA céklát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd puhára főzzük, és pürésre daráljuk. Összeforraljuk a tejszínnel, szerecsendióval és sóval borssal ízesítjük. Hozzá adjuk az előáztatott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű