50 dkg liszt, 6 dkg cukor, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 2 dl tejszín, 5 dkg olvasztott vaj, vagy margarin.1 dl tej, 2 dkg élesztő, pici só.. tetejére kenni 1 tojás
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd fél órát hagyjuk a duplájára kelni.
A kelesztés után annyi gombócot készítünk ahány fonatot szeretnénk.
Ebből a mennyiségből 2 db 30 dkg-s kalácska lesz. Az egyik fonatba kakaót tettem..
Megint hagyjuk a duplájára kelni, és 170-180 fokon 20-25 perc alatt szép barnára sütjük.
(kis briósokat is ugyanúgy lehet belőle készíteni).
A vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és végül a vaníliát és a joghurtot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, rászitáljuk a j...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűEgy tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval, a közepébe mélyedést készítek, ide öntöm az olajat, a langyos vizet és belemorzsolom az élesztőt. Összegyúrom, amint összeáll egy g...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból (kivétel a kakaó) gyúrunk egy kalács tésztát. Majd ketté vesszük és az egyikbe belegyúrjuk a kakaót. Mindkét adagot 3-3 részre vesszük. és próbálunk 6 egyforma lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat dagasztó gépbe rakjuk és puha, rugalmas tésztát gyúrunk, mielőtt kész a felét kivesszük, a maradék tésztához 1 teáskanál keserű kakaóport adunk és tovább dagasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű