Családireceptkönyv.hu

Fonott kalács és/vagy briós


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 2 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 6 dkg cukor, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 2 dl tejszín, 5 dkg olvasztott vaj, vagy margarin.1 dl tej, 2 dkg élesztő, pici só.. tetejére kenni 1 tojás
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd fél órát hagyjuk a duplájára kelni.
A kelesztés után annyi gombócot készítünk ahány fonatot szeretnénk.
Ebből a mennyiségből 2 db 30 dkg-s kalácska lesz. Az egyik fonatba kakaót tettem..
Megint hagyjuk a duplájára kelni, és 170-180 fokon 20-25 perc alatt szép barnára sütjük.
(kis briósokat is ugyanúgy lehet belőle készíteni).

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: suhajpeter
Legjobb bejgli
Legjobb bejgli

Az élesztőt egy negyed pohár tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval összedolgozom. Minimum fél órát pihentetem a hűtőben , de az se árt neki, ha egy egész éjszakán át pihen....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Foszlós kalács
Foszlós kalács

Dagasztógépbe teszem a hozzávalókat a tojássárgája kivételével és hagyom, hogy a gép szép hólyagos tésztát készítsen. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett felületre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
VEGYES TÖLTELÉKES PITE...........(( FLÓDNI...KICSIT
VEGYES TÖLTELÉKES PITE...........(( FLÓDNI...KICSIT

.tészta a lisztbe elkeverjük az élesztőt majd az olajat elmorzsoljuk.......a többi hozzávalókkal jól összedolgozzuk....négy részre osztjuk.... VÉGLEGES ELKÉSZÍTÉS egyik adag tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A világ legfinomabb kalácsa!
A világ legfinomabb kalácsa!

Tegyünk egy bögre meleg tejbe 3 evőkanál lisztet, hagyjuk hűlni majd adjuk hozzá az élesztőt és egy teáskanál cukrot, keverjük össze és hagyjuk kelni meleg helyen amíg a duplájára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk