A szörphöz valók :
5 l hársfavirág
2 db citrom
2 kg cukor
1 kk citromsav
1 kk borkősav
3 l víz
1 késhegynyi nátrium-benzoát
0,5 kg cukrot aranysárga színűre karamellizálok , ettől kap a szörp olyan kellemes , bársonyos színt . Felöntöm a vízzel , hozzáadom a többi cukrot és addig főzöm , amíg a cukor és a karamell is teljesen feloldódik benne , majd kihűtöm . A hársfavirágot vízzel óvatosan lepermetezem , beleteszem egy 5 l- es dunsztosüvegbe , hozzáadom a karikára vágott citromot , a citromsavat és a borkősavat , majd felöntöm a kihűtött cukros vízzel . 3-4 napig érlelem . Minden nap át kell keverni egyszer . Az utolsó napon leszűröm , belekeverem a nátrium-benzoátot és üvegekbe töltöm . És már fogyasztható is
A tejszínt a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a cukrokat és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverjük a krémport, eldolgozzuk csomómentesre. Ezután az aromát és a szeszt is fokozatos kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixgépbe dobáljuk, és összedolgozzuk. Ha botmixerrel készítjük, először a gyümölcsöket pici joghurttal dolgozzuk simára, majd adjuk hozzá a többi joghurtot, ízlé...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűVizet öntsünk egy kancsóba. Csavarjuk bele 5 citrom levét. 9 kávéskanál cukrot tegyünk hozzá, majd keverjük el. Adjuk hozzá a kockára vágott gyümölcsöket. 10 perc elég rá, és 4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA golyócskákat a tejjel és a cukorral egy magas keskeny edénybe tedd, majd botmixerrel adj neki egy kicsit. ? Add hozzá a tejszínt és a vodkát, majd ismét nyomj rá pár fordulatot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű