menu

Családireceptkönyv.hu

Hasábburgonya édesburgonyából fahéjjal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


• 1 édesburgonya, nagyon vékony hasábra vágva
• 1/2 teáskanál barnacukor
• 1/2 teáskanál fahéj
• Felolvasztott vaj

Elkészítés:


• Előmelegítjük a sütőt úgy 190 °C-ra.
• Befújjuk a sütőpapírt és egy rétegben ráhelyezzük a hasábburgonyát. Finoman megkenjük olvasztott vajjal.
• Úgy 7 percen keresztül sütjük, míg el nem kezdenek barnulni, majd a másik oldalukra fordítjuk őket és újabb 7-10 percen keresztül sütjük.
• Kivesszük a burgonyát a sütőből, majd megszórjuk fahéjjal és barnacukorral is. A továbbiakban átszórjuk egy tálba és megkeverjük, hogy teljesen be legyenek vonva. És Voilá: már tálalhatjuk is!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Majonéz babból
Majonéz babból

Így használd a hozzávalókat: Az olaj kivételével mehet minden a turmixba / botmixer poharába, kapcsold be a gépet, keverd krémesre a masszát és apránként add hozzá az olajat. Mixe...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegán gombás tökpaprikás nokedlival
Vegán gombás tökpaprikás nokedlival

A tököt meghámozzuk, kettévágjuk, a magját kikaparjuk, és a húsát felkockázzuk. A gombát felkockázzuk vagy közepes cikkekre szeljük. A feldarabolt tököt és gombát egy tálban összek...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldség curry párolt rizzsel
Zöldség curry párolt rizzsel

Először készítsük el a rizst: tegyük egy lábasba a rizst, öntsük fel a vízzel, sózzuk meg, és tegyük fel melegedni a tűzhelyre. Ha felforrt, keverjünk rajta párat villával, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk