Családireceptkönyv.hu

Hasábburgonya édesburgonyából fahéjjal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


• 1 édesburgonya, nagyon vékony hasábra vágva
• 1/2 teáskanál barnacukor
• 1/2 teáskanál fahéj
• Felolvasztott vaj

Elkészítés:


• Előmelegítjük a sütőt úgy 190 °C-ra.
• Befújjuk a sütőpapírt és egy rétegben ráhelyezzük a hasábburgonyát. Finoman megkenjük olvasztott vajjal.
• Úgy 7 percen keresztül sütjük, míg el nem kezdenek barnulni, majd a másik oldalukra fordítjuk őket és újabb 7-10 percen keresztül sütjük.
• Kivesszük a burgonyát a sütőből, majd megszórjuk fahéjjal és barnacukorral is. A továbbiakban átszórjuk egy tálba és megkeverjük, hogy teljesen be legyenek vonva. És Voilá: már tálalhatjuk is!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hummusz
Hummusz

A konzervet lecsöpögtetjük, de megtartjuk a levét. Az összes hozzávalót robotgépbe tesszük vagy rúdmixerrel krémesen simára pürésítjük. Ha túl sűrű, hozzáöntünk a csicseriborsó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Koriander parata
Koriander parata

Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót és a fűszereket. Hozzáadjuk a korianderzöldet és az olajat, majd langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk. Simára kidolgozzuk,...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diétás Meggyes köleskása
Diétás Meggyes köleskása

A megmosott kölest forrásban lévő tejhez adjuk és kb. 30 perc alatt készre főzzük. A joghurtot összeturmixoljuk a meggyel úgy, hogy maradjanak benne nagyobb meggy darabok, majd az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk