Főzzünk szirupot kis lángon fedő alatt: 15 dkg kristály cukorból, fél dl vízzel és adjunk hozzá 3 evőkanál mézet is. Habverő tálban 10 g étkezési zselatinra tegyünk 3 evőkanál vizet. Míg a szirup elkészül, hagyjuk duzzadni. Amint tökéletesen feloldódott a cukor a zselatinra öntjük a forró szirupot. Adunk hozzá egy csipet sót, ha színezni szeretnénk a porfestéket, és verjük erős habbá. Ezután adjuk bele 4-5 részletben a 485 g kristályszemcse mentes, púderesen finom, átszitált porcukrot, és alacsonyabb fokozaton dolgozzuk bele, vigyázva a habverőre, hogy le ne égessük a motorját. A fondantunk nyúlós, ragacsos állagú lesz, egy napot pihentessük, azután felhasználható. Enyhén olajozott felületen dolgozzuk át. A munkát szobahőmérsékletű masszával végezzük. Nem könnyű munka, erős kéz kell hozzá. Ha alaposan kidolgozzuk akkor lesz szép sima, egyenletes. De vigyázzunk levegőt ne dolgozzunk bele, mert attól hólyagos lenne. Ki nyújtva burkolásra használjuk. A tortára egy nagyobb keresztmetszetű papírhengerre feltekerve a legcélszerűbb felvinni. Ez az adag egy 7 cm magas és kb 20-22 cm átmérőjű karikához elég. Legjobb, ha száraz, hideg helyen egy éjszakát hagyjuk szikkadni a felületet mielőtt lüsztereznék, vagy festenénk. Ha festeni szeretnénk, nagyon kevés olajat használjunk a kidolgozáskor, mert nem vonja be a festék.
porcukor, erdei gyümölcs (fagyasztott is jó). Elkészíts: Egy tálban kavarjuk össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot, adjuk hozzá a joghurtot, a teje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNem zsemlemorzsával paníroztam hanem a tejfölt összekevertem a felvert tojásokkal + liszt+ só+ bors keverékével Ebbe mártottam a tök szeleteket amiket előbb lisztben forgattam...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA cukkinit megmostam, felkarikáztam, sóztam, majd szezámmagos nyílgyökérlisztbe forgattam. Ezután 20 percig sütöttem 200 fokon, majd jó alaposan befújtam olajsprayvel és további 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Által...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű