menu

Családireceptkönyv.hu

Házi fondant


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Főzzünk szirupot kis lángon fedő alatt: 15 dkg kristály cukorból, fél dl vízzel és adjunk hozzá 3 evőkanál mézet is. Habverő tálban 10 g étkezési zselatinra tegyünk 3 evőkanál vizet. Míg a szirup elkészül, hagyjuk duzzadni. Amint tökéletesen feloldódott a cukor a zselatinra öntjük a forró szirupot. Adunk hozzá egy csipet sót, ha színezni szeretnénk a porfestéket, és verjük erős habbá. Ezután adjuk bele 4-5 részletben a 485 g kristályszemcse mentes, púderesen finom, átszitált porcukrot, és alacsonyabb fokozaton dolgozzuk bele, vigyázva a habverőre, hogy le ne égessük a motorját. A fondantunk nyúlós, ragacsos állagú lesz, egy napot pihentessük, azután felhasználható. Enyhén olajozott felületen dolgozzuk át. A munkát szobahőmérsékletű masszával végezzük. Nem könnyű munka, erős kéz kell hozzá. Ha alaposan kidolgozzuk akkor lesz szép sima, egyenletes. De vigyázzunk levegőt ne dolgozzunk bele, mert attól hólyagos lenne. Ki nyújtva burkolásra használjuk. A tortára egy nagyobb keresztmetszetű papírhengerre feltekerve a legcélszerűbb felvinni. Ez az adag egy 7 cm magas és kb 20-22 cm átmérőjű karikához elég. Legjobb, ha száraz, hideg helyen egy éjszakát hagyjuk szikkadni a felületet mielőtt lüsztereznék, vagy festenénk. Ha festeni szeretnénk, nagyon kevés olajat használjunk a kidolgozáskor, mert nem vonja be a festék.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
 Madártej
Madártej

A 3 tojás sárgáját, 2 teáskanál vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot, a csapott evőkanál keményítőt simára keverjük, majd egy deciliter langyos tejet merünk hozzá kevergetés mellett....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mazsolás-fahéjas sült alma
Mazsolás-fahéjas sült alma

Az almákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk, majd egy jénai tálba vagy tepsibe rendezgetjük őket. A magház helyét megszórjuk fahéjjal, megtöltjük mazsolával majd a tetejére egy k...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

A padlizsánokat egészben megsütöttem, majd lehántottam a héjukat. Amikor kissé kihűltek, akkor feldaraboltam őket, és turmixgépbe tettem. A hagymát felkockáztam, a fokhagymát szétz...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Szaftos burger   Sloppy joe s
Szaftos burger Sloppy joe s

A felkockázott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a darált marhahúst lepirítjuk rajta. A paradicsompürét is átpirítjuk vele, majd rád...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk