Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Házi rétes nyújtás nélkül


Írta:

Adag: 5 szál
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:

30 dkg liszt,
1 pohár tejföl
1 tojás
kis só

Tészta kenéséhez:

12 dkg olvasztott zsírt,
6 dkg liszt,
zsír a feltekerés közbeni kenéshez.

Elkészítés:



a lisztet, a tejfölt és a tojást egy kicsi sóval összedolgozzuk,
kinyújtjuk,
a kenéshez a 12 dkg olvasztott zsírt 6 dkg liszttel elkeverjük,
a nyújtott tésztára kenegetjük,
felcsavarjuk,
1 órát pihentetjük,
5 darabra vágjuk,
mindegyiket tepsi hosszúságú, 20 cm széles lappá nyújtjuk,
középen megtöltjük a tetszőleges töltelékkel,
az alsó szélét a töltelékre hajtjuk,
olvasztott zsírral megkenjük,
a másik felét ráhajtjuk,
tepsibe téve a tetejét is megzsírozzuk,
közepes hőfokon világosra sütjük.



Mi általában édes és sós töltelékkel is sütjük. A tölteléket hozzávalóit nem szoktuk mérni, csak úgy találomra készül. A négy legkedveltebbet azért megpróbálom leírni.

Meggyes:

kis zsíron búzadarát pirítunk,
kicsi sót, kicsi cukrot és vizet teszünk bele és így megpároljuk,
ha kihűlt, kinyújtott és zsíros liszttel megkent tésztára tesszük,
friss, mirelit vagy befőtt meggyet teszünk rá,
megszórjuk fahéjjal és már tekerjük is fel a sütéshez,.

Túrós:

1/2 kg túró,
1 tojás,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
beáztatott mazsola,
2 kanál tejföl, ezt mind összekeverjük és már mehet is a tésztára.

Káposztás (sós):

a káposztát lereszeljük
besózzuk,
20-30 percig állni hagyjuk,
kicsavarjuk a levétől
kicsi zsíron megpároljuk, tehetünk bele cukrot is, akkor barnábbra pirul,
borsozzuk és szükség szerint sózzuk,
töltjük.



Tejfölös (sós): - amilyen egyszerű, olyan fenséges

1 pohár tejfölbe sót , borsot teszünk,
ezt rákenjük a tésztára,
olvasztott zsírral meglocsoljuk és feltekerjük.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Az édes réteseket porcukorral megszórjuk. Melegen és hidegen is isteni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lusta asszony rétese
Lusta asszony rétese

A réteslisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd a felét egy kikent, kisebb tepsi aljába szórjuk egyenletesen. Ez lesz az első réteg. Ezt követően rámorzsoljuk a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Fahéjas-szilvás túrós pite recept
Fahéjas-szilvás túrós pite recept

A túrót, a vajat csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk össze. Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és a legvégén a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Virágfánk
Virágfánk

jó kelt tészta készítéséhez lényeges, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek, langyosak legyenek. Az élesztőt elmorzsoljuk a tejfölben, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Érsekszelet - OK
Almás - Érsekszelet - OK

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük. 2. Nagyobb tepsibe 3 réteg tésztát teszünk, egyik rétegre szeletelt és fahéjjal megszórt almát, a másik rétegre ped...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk