menu

Családireceptkönyv.hu

Kenedi torta


Írta:

Elk. idő: 3-4 óra
Adag: 16 szelet
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Krém

A krémhez a 7 tojássárgáját meg az egész tojásokat a kétféle cukorral felverjük, míg a cukor elolvad. Majd gőz felett megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint, és az egészet összekeverjük. A krémmel megtöltjük a kétféle piskótából álló tortát, a tetejét pedig bevonjuk a felolvasztott étcsokoládéval.
Sima piskóta

A 10 tojás fehérjét jól felverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, amellyel addig verjük, amíg fényes és jó kemény lesz. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgájákat, amivel szintén verjük 4-5 percig. Végül lassan adagolva hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, de ezzel már nem verjük, hanem fakanállal könnyedén elkeverjük. A tésztát kivajazott, kilisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük, és 180-200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és a vágott oldalakat lelocsoljuk a sziruppal.
Szirup

A vizet a cukorral és a kakaóval sűrűre főzzük, és langyosan locsoljuk a tésztára.
Diós piskóta

A 7 tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd belekeverjük a gorombára vagdalt diót meg a sütőporral elkevert lisztet. A piskótához hasonló módon megsütjük. Ez a diós tészta lesz a torta közepe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tetejét csokizzuk le. Habrózsákra rakjunk fél diót, és a torta közepére kandírozott narancshéj szálakat illesszünk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós répatorta, citromos totu krémmel by Monika Ollé
Diós répatorta, citromos totu krémmel by Monika Ollé

A tésztához a megtisztított, karikára vágott sárgarépát a többi hozzávalóval együtt turmixgépben, vagy késes aprítóban összedolgozzuk. 22 centis, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Nagyon csokitorta
Nagyon csokitorta

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm-es fém tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Ennyi volt az előkészület. Most jön a lényeg. A vajat és a vaníliát kis lángon megolv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Oroszkrémtorta
Oroszkrémtorta

A piskótához 27cm-es tortaformára van szükség. A lisztet elkeverjük a sütőporral és átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét, a cukor felével kemény habbá verjük. A s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Macadamia Kokos-Torte mit Schokobuttercreme
Macadamia Kokos-Torte mit Schokobuttercreme

Den Ofen auf 180 °C vorheizen und eine Springform mit etwas Butter einfetten. Die Macadamianüsse mit Mehl, Backpulver und einer Prise Salz in einem Mixer oder mit der Küchenmasc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk