Krém
A krémhez a 7 tojássárgáját meg az egész tojásokat a kétféle cukorral felverjük, míg a cukor elolvad. Majd gőz felett megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint, és az egészet összekeverjük. A krémmel megtöltjük a kétféle piskótából álló tortát, a tetejét pedig bevonjuk a felolvasztott étcsokoládéval.
Sima piskóta
A 10 tojás fehérjét jól felverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, amellyel addig verjük, amíg fényes és jó kemény lesz. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgájákat, amivel szintén verjük 4-5 percig. Végül lassan adagolva hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, de ezzel már nem verjük, hanem fakanállal könnyedén elkeverjük. A tésztát kivajazott, kilisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük, és 180-200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és a vágott oldalakat lelocsoljuk a sziruppal.
Szirup
A vizet a cukorral és a kakaóval sűrűre főzzük, és langyosan locsoljuk a tésztára.
Diós piskóta
A 7 tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd belekeverjük a gorombára vagdalt diót meg a sütőporral elkevert lisztet. A piskótához hasonló módon megsütjük. Ez a diós tészta lesz a torta közepe.
Tetejét csokizzuk le. Habrózsákra rakjunk fél diót, és a torta közepére kandírozott narancshéj szálakat illesszünk.
A piskótát mindig a szokásos módon készítem és mindig nagyon szépen sikerül. Az egész tojásokat az édesítővel tedd a mixer táljába és a legmagasabb fokozaton verd 10-12 percig. Eza...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes♥ KÁVÉKRÉM 1 dl erős fekete 10 dkg cukor 3 szelet csoki 3 tojássárga 10 dkg vaj 2 dl habtejszín Egy dl erős feketekávét felfőzünk 10 dkg cukorral és 3 szelet csokoládéval....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vaj, cukor és tojások keverékéhez először a mandulát, majd a lisztet adom, óvatosan fémkanállal. A tésztát kikent, lisztezett kerek formába öntöm. Serpenyőbe teszem a vajat, amik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű