26 db diónyinál nagyobb golóhoz:
1 kg tisztított cukkini
20 dkg reszelt sajt
1 tojás+ 1 a panírozáshoz
2 ek. útifű maghéj
16 dkg KF zsemlemorzsa
só,bors
3 ger. zúzott fokhagyma
A cukkinit lereszeljük,besózzuk,10 percre félretesszük.
Majd kinyomkodjuk,és összekeverjük a hozzávalókat. 10 percig áll. Előkészítjük a panírhoz valókat és a zsírt a sütéshez.
A diónyi gombócokat tojásba és morzsába mártjuk, nem túl erős lángon sütjük.
Mártogatóst,főzeléket adjunk hozzá.
Bármilyen tökféléből készülhet,esetleg petrezselyemmel,panírba szezámmaggal.
A parajleveleket leforrázzuk és felaprítjuk. Kikeverjük a juhtúróval, krémsajttal, fehér borssal és őrölt szerecsendióval. A sajtra kenjük és feltekerjük.
Elkészítési idő:A dolog úgy kezdődött, hogy szoktam sült zöldséget csinálni Maggi receptje alapján, (http://kisribizli.blogspot.hu/2013/01/sult-zoldseg.html), de mindig már nyersen belenassolok,...
Elkészítési idő: 1 óra + aszalásAz áttört túrót jól összekeverjük a tojásokkal, búzadarával meg a sóval, és legalább fél napig hűtőben/ hűvösebb spájzban állni hagyjuk, hogy a dara megszívja magát. Aztán egy faz...
Elkészítési idő: