25 dkg cukkini
200 ml kókusztejszín
2 evőkanál kókuszzsír
2 evőkanál útifűmaghéj
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál citromlé
só ízlés szerint
1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára.
2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára.
3. Simítsd folpackkal bélelt formába a cukkinis krémet, majd tedd fél napra a hűtőszekrénybe.
Keverhetsz hozzá zöld fűszernövényeket, fekete, vagy színes borsot.
Ha nincs útifűmaghéjad, készítheted zselatinból is.
A zselatin, vagy útifűmaghéj adagjának emelésével keményebb, reszelhető állagot érsz el.
Az elkészült sajtot teheted salátába, pizzára, melegszendvicsre olvasztva, de magában is fogyaszthatod!
Hirdetés
Egy csatos üvegbe rétegezzük a hozzávalókat, majd felöntjük olívaolaj-balzsamecet keverékével. A lezárt üveget hűtőbe rakjuk legalább 3 napra. Friss kenyérrel, salátákban, vagy sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLecsöpögtetjük a tonhalat, majd alaposan kikeverjük a vajjal és a majonézzel. Forró pirítós kenyérre kenve tálaljuk
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat megmosom, majd hosszanti irányban hasábok-ra, „csónakokra” vágom, egy sütőlapra vagy tepsibe szórom, megsózom és borsozom, morzsolok rá egy nagy csipet oregánót, mell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is mindent feldarabolok nagyjából egyforma darabokra; a bébikukoricát, az újhagymát (zöldjével együtt), a cukorborsót a felhevitett wokban elkezdem pirítani az olivaolajon....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű