1,5 kg sárgarépa,
- 2 kg alma,
- 2 citrom,
- 2 narancs,
- 0,5 kg cukor,
- 1 csipet só,
- késhegynyi bor-kén por és citromsav.
Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg.
A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk. Külön lábosban feltesszük főni mindkettőt, annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Mikor puhára főttek, akkor mindkettőt botmixerrel pürésítjük, majd összeöntjük a kettőt.
Hozzáadjuk a cukrot, a citrusok kipréselt levét, a citromsavat és a borként.
A végén megkóstoljuk, és ízlésünknek megfelelően tehetünk még hozzá citromlevet vagy cukrot, ki hogy szereti.
Egyet forralunk rajta, majd üvegekbe töltjük. Rakhatjuk száraz dunsztba, vagy csak egyszerűen kihűtjük a palackokat. Mikor teljesen kihűltek, betesszük őket a hűtőbe.
Lefagyasztom a dinnyét, aprítóba rakom kevés vízzel és mézzel.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukorra vizet öntök, és bekapcsolom alatta a tüzet.Addig kevergetem, míg sűrű szirup nem lesz belőle.Hozzáadom a vaníliaaromát.Beleöntöm a kihűlt jó erősre főzött kávét.Majd hozz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Az ananászt lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. 2. Az ananászt mixerben pépesre törjük, belekeverjük a tejet, a levet, és édesítővel édesítjük. 3. Poharakba jégkockát tes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 dkg csokit főzni 10 percig lassú tűzön, ezt ízesíteni fahéjjal, szegfűszeggel. Erre jön a 0, 5l tej egy kicsit összefőzöd és kiöntöd a bögrébe, amibe előzőleg tettél kb. evőkan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű