60 dkg liszt, 40 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja.
A töltelékhez és díszítéshez: sárgabaracklekvár, málnalekvár, narancslekvár, csokoládés mogyorókrém, kókuszreszelék, marcipán (kb. 10 dkg), porcukor, fahéj, mazsola, olvasztott csokoládé, szórócukrok, zöld mandulaaroma, erős színű citrom- vagy narancsszörp.
A lisztet nagy tálba szitáljuk.Összemorzsoljuk a hideg vajjal és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot és a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert úgy a sütemény kemény lesz.) A tésztát 15-20 percre hűtőbe tesszük, majd vékonyra (kb. 3 mm-re) nyújtjuk.
A tésztából kiszúrunk
16 db 5 cm átmérőjű körlapot,
16 db 5 cm átmérőjű hullamos szélű körlapot, melyekből 8-nak kiszúrjuk a közepét is,
16 db szívet,
8 fenyőfát,
8 -8 különböző csillagot,
8 perecet.
A megmaradt tésztából hosszú, vékony rudakat sodrunk, melyekből kb. 5 cm-es kis kifliket formázunk.
A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük, majd a kiflik kivételével kihűtjük. A kifliket még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk.
A korongokat kettesével összeragasztjuk málnalekvárral, bevonjuk olvasztott csokoládéval és meghintjük szórócukorral.
A hullámos szélű korongokat baracklekvárral ragasztjuk össze úgy, hogy felül egy-egy kiszúrt közepű legyen.
A szíveket nutellával töltjük, majd olvasztott csokoládéval és mazsolával díszítjük.
A fenyők díszítéséhez 3 evőkanál porcukrot kenhetőre keverünk néhány csepp zöld mandulaaromával és néhány csepp vízzel. A zöld mázt széles pengéjű késsel a süteményekre kenjük, és cukordrazséval díszítjük őket.
A fehér csillagokhoz porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt. A csillagok szaggatójával nyolc marcipáncsillagot szúrunk ki. A süteményeket vékonyan megkenjük narancslekvárral, és rájuk illesztjük a marcipáncsillagokat.
A sárga csillagokhoz 3 evőkanál porcukrot krémesre keverünk néhány csepp citrom- vagy narancsszörppel. A mázt széles pengéjű késsel a süteményekre kenjük, és szórócukorral díszítjük őket.
A perceket bevonjuk olvasztott csokoládéval, és rögtön, mielőtt a csokoládé megkötött volna, kókuszreszelékbe forgatjuk.
A süteményeket tálra rendezzük, és rögtön kínálhatjuk, de lezárt dobozban napokig elállnak.
A palacsintákat elkészítjük, és kisütjük. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a többi anyagot, a tojások sárgáját. A tojások fehérjét keményre verjük, és a óvat...
Elkészítési idő:Elkészítés: A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd öntsük őket össze és gyúrjuk egyneművé. A tésztát bambuszrostliszttel megszórt munkafelülete...
Elkészítési idő:A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk. Nagy gáztepsi méretűre, elég...
Elkészítési idő: