Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Linzerből 8 félét


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt, 40 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja.
A töltelékhez és díszítéshez: sárgabaracklekvár, málnalekvár, narancslekvár, csokoládés mogyorókrém, kókuszreszelék, marcipán (kb. 10 dkg), porcukor, fahéj, mazsola, olvasztott csokoládé, szórócukrok, zöld mandulaaroma, erős színű citrom- vagy narancsszörp.

Elkészítés:


A lisztet nagy tálba szitáljuk.Összemorzsoljuk a hideg vajjal és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot és a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert úgy a sütemény kemény lesz.) A tésztát 15-20 percre hűtőbe tesszük, majd vékonyra (kb. 3 mm-re) nyújtjuk.

A tésztából kiszúrunk
16 db 5 cm átmérőjű körlapot,
16 db 5 cm átmérőjű hullamos szélű körlapot, melyekből 8-nak kiszúrjuk a közepét is,
16 db szívet,
8 fenyőfát,
8 -8 különböző csillagot,
8 perecet.
A megmaradt tésztából hosszú, vékony rudakat sodrunk, melyekből kb. 5 cm-es kis kifliket formázunk.

A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük, majd a kiflik kivételével kihűtjük. A kifliket még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk.

A korongokat kettesével összeragasztjuk málnalekvárral, bevonjuk olvasztott csokoládéval és meghintjük szórócukorral.

A hullámos szélű korongokat baracklekvárral ragasztjuk össze úgy, hogy felül egy-egy kiszúrt közepű legyen.

A szíveket nutellával töltjük, majd olvasztott csokoládéval és mazsolával díszítjük.

A fenyők díszítéséhez 3 evőkanál porcukrot kenhetőre keverünk néhány csepp zöld mandulaaromával és néhány csepp vízzel. A zöld mázt széles pengéjű késsel a süteményekre kenjük, és cukordrazséval díszítjük őket.

A fehér csillagokhoz porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt. A csillagok szaggatójával nyolc marcipáncsillagot szúrunk ki. A süteményeket vékonyan megkenjük narancslekvárral, és rájuk illesztjük a marcipáncsillagokat.

A sárga csillagokhoz 3 evőkanál porcukrot krémesre keverünk néhány csepp citrom- vagy narancsszörppel. A mázt széles pengéjű késsel a süteményekre kenjük, és szórócukorral díszítjük őket.

A perceket bevonjuk olvasztott csokoládéval, és rögtön, mielőtt a csokoládé megkötött volna, kókuszreszelékbe forgatjuk.

A süteményeket tálra rendezzük, és rögtön kínálhatjuk, de lezárt dobozban napokig elállnak.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós pite.
Túrós pite.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,mindent bele rakunk sorba,és összegyúrjuk.2 részre osztjuk,lisztes deszkán kinyújtjuk,sütőpapíros tepsibe rakjuk,az első lapot grízzel megszór...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós csoda
Diós csoda

A tészta minden alapanyagát tálba tesszük és meggyúrjuk. A kész tésztát kettő egyenlő részre osztjuk. A tölteléket is megcsináljuk: a vajat a cukorral kikavarjuk, a száraz hozzáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Diós álomszelet
Diós álomszelet

Egy tálba szórjuk a lisztet, sütőport, porcukrot és jól összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd a tojások sárgáját és a tejfölt, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát 3 r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
habos kávés szelet
habos kávés szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk