Családireceptkönyv.hu

Linzerből 8 félét


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt, 40 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja.
A töltelékhez és díszítéshez: sárgabaracklekvár, málnalekvár, narancslekvár, csokoládés mogyorókrém, kókuszreszelék, marcipán (kb. 10 dkg), porcukor, fahéj, mazsola, olvasztott csokoládé, szórócukrok, zöld mandulaaroma, erős színű citrom- vagy narancsszörp.

Elkészítés:


A lisztet nagy tálba szitáljuk.Összemorzsoljuk a hideg vajjal és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot és a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert úgy a sütemény kemény lesz.) A tésztát 15-20 percre hűtőbe tesszük, majd vékonyra (kb. 3 mm-re) nyújtjuk.

A tésztából kiszúrunk
16 db 5 cm átmérőjű körlapot,
16 db 5 cm átmérőjű hullamos szélű körlapot, melyekből 8-nak kiszúrjuk a közepét is,
16 db szívet,
8 fenyőfát,
8 -8 különböző csillagot,
8 perecet.
A megmaradt tésztából hosszú, vékony rudakat sodrunk, melyekből kb. 5 cm-es kis kifliket formázunk.

A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük, majd a kiflik kivételével kihűtjük. A kifliket még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk.

A korongokat kettesével összeragasztjuk málnalekvárral, bevonjuk olvasztott csokoládéval és meghintjük szórócukorral.

A hullámos szélű korongokat baracklekvárral ragasztjuk össze úgy, hogy felül egy-egy kiszúrt közepű legyen.

A szíveket nutellával töltjük, majd olvasztott csokoládéval és mazsolával díszítjük.

A fenyők díszítéséhez 3 evőkanál porcukrot kenhetőre keverünk néhány csepp zöld mandulaaromával és néhány csepp vízzel. A zöld mázt széles pengéjű késsel a süteményekre kenjük, és cukordrazséval díszítjük őket.

A fehér csillagokhoz porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt. A csillagok szaggatójával nyolc marcipáncsillagot szúrunk ki. A süteményeket vékonyan megkenjük narancslekvárral, és rájuk illesztjük a marcipáncsillagokat.

A sárga csillagokhoz 3 evőkanál porcukrot krémesre keverünk néhány csepp citrom- vagy narancsszörppel. A mázt széles pengéjű késsel a süteményekre kenjük, és szórócukorral díszítjük őket.

A perceket bevonjuk olvasztott csokoládéval, és rögtön, mielőtt a csokoládé megkötött volna, kókuszreszelékbe forgatjuk.

A süteményeket tálra rendezzük, és rögtön kínálhatjuk, de lezárt dobozban napokig elállnak.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mohácsi rétes
Mohácsi rétes

Ezt elkeverjuk allni hagyjuk fel orat legalabb majd 6 dbos reteslapbol 2 lap a tepsi aljara amit kikentunk vajjal , a teszta felet oda ontjuk majd meggyel turoval megszorjuk megint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyes - Bedobós meggyes
Meggyes - Bedobós meggyes

1. A tojásokat alaposan ki kell keverni a cukrokkal, majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat. 2. Hozzáreszeljük a citromhéjat, végül hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pisztáciás baklava, cukormentesen (Fistikli dürüm)
Pisztáciás baklava, cukormentesen (Fistikli dürüm)

A pisztáciát daráld apróra, majd add hozzá a darabolt, kimagozott datolyát. A vaj harmadával és a rózsavízzel lazítsd és ízesítsd. A réteslapot nedves konyharuhára terítsd, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kata
Kókuszhabos csiga
Kókuszhabos csiga

A hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk