menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos fantázia kocka Eta módra


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a egy darab piskóta laphoz:
5 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
3 dkg kakaópor
6 gr sütőpor
2 ek olaj
2 ek víz
Megszokott módon sütünk két darab egyforma nagyságú kakaós piskótalapot- nagy gáztepsi méret.
Hozzávalók a krémhez:
50 dkg túró (mi krém túrónak hívjuk, szóval az a sima túró melyet pl. a palacsintába is használok)
2 zacskó vaníliás puding
6 deci tej
20 dkg kristály cukor
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 üveg sárgabarack kompót (7 deci)
20 gr zselatin
4 deci Hulala tejszín
3 deci sárgabarack lekvár

Elkészítés:


Leszűröm a kompótot, hagyom lecsepegni és kb 1,5 deci kompót levébe meg áztatom a zseletint. A pudingporokat sürű pépé főzöm a tejjel s mikor már megfőt leveszem a tűzhelyről hozzá keverem a kristály cukrot és a vaníliás cukrot. A cukor olvadjon el, majd hagyom teljesen kihűlni, közben kevergetem hogy ne bőrözzön be.
A túróhoz hozzá keverem a hideg pudingot, citrom reszelt héját, a sárgabarackot melyet apró kockákra metélek. A Hulalát kemény habbá verem és hozzá keverem a barackos-túrós masszához. A megáztatott zselatint melyet mikróban fellangyosítok, ne legyen forró de szemcsés sem, kicsinyenként hozzá keverem a krémhez.
Az alsó kakaós lap tetejét megkenem a barack lekvár felével, majd rá halmozom a kész krémet. A felső kakós lap alját kenem meg barack lekvárral s a lekváros felével rá borítom a krémre. Kézzel szépen el egyengetem s 1 éjszakára a hűtőbe hagyom dermedni.
A süti tetejét megkentem vékonyan vajas-pudingos krémmel és be rácsoztam (volt kimaradt krémem) de elég porcukorral is meghinteni,,,Forró vízbe mártott késsel kockákra metélem.
Jó étvágyat kívánok a finom süteményhez

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokoládés szelet
Csokoládés szelet

A tojások sárgáját habosra keverjük a vízzel és a cukorral, beletesszük a kakaót és felváltva a lisztet meg a tojások keményre vert fehérjét. Egy kisebb kizsírozott, kilisztezett t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Krémes
Krémes

Hájas tészta: A hájat ledaráljuk húsdarálón, majd 15 dkg liszttel összegyúrjuk és hideg tejre tesszük. 20 dkg lisztet, a tojássárgáját, csipet sót, a vizet és az ecetet összegyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Laura
Dunai hullámok
Dunai hullámok

A margarint és a cukrot 6 egész tojással habosra keverünk. Belekeverjük a lisztet, sütőport. Egy nagyobb tepsit kikenünk, kilisztezzük. Beleöntjük a tészta felét, a másik felébe ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Renáta
Makrancos szelet
Makrancos szelet

A tésztához verjük keményre a tojások fehérjét a cukorral. Először csak a fehérjét verjük, aztán lassan, fokozatosan adagoljuk a cukrot. Ha olyan kemény, hogy a fejünk felé fordíth...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk