Hozzávalók a egy darab piskóta laphoz:
5 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
3 dkg kakaópor
6 gr sütőpor
2 ek olaj
2 ek víz
Megszokott módon sütünk két darab egyforma nagyságú kakaós piskótalapot- nagy gáztepsi méret.
Hozzávalók a krémhez:
50 dkg túró (mi krém túrónak hívjuk, szóval az a sima túró melyet pl. a palacsintába is használok)
2 zacskó vaníliás puding
6 deci tej
20 dkg kristály cukor
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 üveg sárgabarack kompót (7 deci)
20 gr zselatin
4 deci Hulala tejszín
3 deci sárgabarack lekvár
Leszűröm a kompótot, hagyom lecsepegni és kb 1,5 deci kompót levébe meg áztatom a zseletint. A pudingporokat sürű pépé főzöm a tejjel s mikor már megfőt leveszem a tűzhelyről hozzá keverem a kristály cukrot és a vaníliás cukrot. A cukor olvadjon el, majd hagyom teljesen kihűlni, közben kevergetem hogy ne bőrözzön be.
A túróhoz hozzá keverem a hideg pudingot, citrom reszelt héját, a sárgabarackot melyet apró kockákra metélek. A Hulalát kemény habbá verem és hozzá keverem a barackos-túrós masszához. A megáztatott zselatint melyet mikróban fellangyosítok, ne legyen forró de szemcsés sem, kicsinyenként hozzá keverem a krémhez.
Az alsó kakaós lap tetejét megkenem a barack lekvár felével, majd rá halmozom a kész krémet. A felső kakós lap alját kenem meg barack lekvárral s a lekváros felével rá borítom a krémre. Kézzel szépen el egyengetem s 1 éjszakára a hűtőbe hagyom dermedni.
A süti tetejét megkentem vékonyan vajas-pudingos krémmel és be rácsoztam (volt kimaradt krémem) de elég porcukorral is meghinteni,,,Forró vízbe mártott késsel kockákra metélem.
Jó étvágyat kívánok a finom süteményhez
1. A szezonális gyümölcsöt vágjuk falatnyi darabokra (ha nagyobb darab gyümölcsről van szó), öntsünk 2 evőkanál citromlevet, forgassuk össze. A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben,...
Elkészítési idő: 1 óraa tojások sárgájat habosra keverjük a cukorral -hozzáadjuk a puha vajat -majd lassan a többit -legvégül a tojások fehértje keményre vert habját -kivajazott ,lisztezett 25x 35 t...
Elkészítési idő: 30Az alapanyagokat egy nagy tálba teszünk és összeturmixoljuk, majd a muffinformába öntjük. A formát csak 3/4-ig töltsük meg, különben a sütemény „túlcsordul”. Ha fém muffinformát ha...
Elkészítési idő: 1 óra