Hozzávalók a egy darab piskóta laphoz:
5 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
3 dkg kakaópor
6 gr sütőpor
2 ek olaj
2 ek víz
Megszokott módon sütünk két darab egyforma nagyságú kakaós piskótalapot- nagy gáztepsi méret.
Hozzávalók a krémhez:
50 dkg túró (mi krém túrónak hívjuk, szóval az a sima túró melyet pl. a palacsintába is használok)
2 zacskó vaníliás puding
6 deci tej
20 dkg kristály cukor
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 üveg sárgabarack kompót (7 deci)
20 gr zselatin
4 deci Hulala tejszín
3 deci sárgabarack lekvár
Leszűröm a kompótot, hagyom lecsepegni és kb 1,5 deci kompót levébe meg áztatom a zseletint. A pudingporokat sürű pépé főzöm a tejjel s mikor már megfőt leveszem a tűzhelyről hozzá keverem a kristály cukrot és a vaníliás cukrot. A cukor olvadjon el, majd hagyom teljesen kihűlni, közben kevergetem hogy ne bőrözzön be.
A túróhoz hozzá keverem a hideg pudingot, citrom reszelt héját, a sárgabarackot melyet apró kockákra metélek. A Hulalát kemény habbá verem és hozzá keverem a barackos-túrós masszához. A megáztatott zselatint melyet mikróban fellangyosítok, ne legyen forró de szemcsés sem, kicsinyenként hozzá keverem a krémhez.
Az alsó kakaós lap tetejét megkenem a barack lekvár felével, majd rá halmozom a kész krémet. A felső kakós lap alját kenem meg barack lekvárral s a lekváros felével rá borítom a krémre. Kézzel szépen el egyengetem s 1 éjszakára a hűtőbe hagyom dermedni.
A süti tetejét megkentem vékonyan vajas-pudingos krémmel és be rácsoztam (volt kimaradt krémem) de elég porcukorral is meghinteni,,,Forró vízbe mártott késsel kockákra metélem.
Jó étvágyat kívánok a finom süteményhez
Ofen auf Umluft 170°C vorheizen. Aus den Zutaten für den Teig einen Knetteig herstellen und 2/3 davon in einer mit Backpapier ausgelegten Springform (Rand leicht gefettet, gemehl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a margarint és a tejfölt összegyúrjuk, és alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a tésztát összegyúrjuk, majd két lapra osztva kinyújtjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kézzel tésztát gyúrunk és három részre osztjuk, 3 lapot nyújtunk belőlük, amiket külön-külön kisütünk a töltelékhez valókat .elkészítjük rákenjük az alsó lapra, (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, sütőport, vaníliás cukrot csipet sót, és végül az öt pohár lisztet. Jól elkeverjük és a zsírozott li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű