Tésztához
50 dkg liszt
16 dkg porcukor
2 tojás
6 dkg zsír
2 evőkanál tejföl
4 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
Krémhez
6 dl tej
6 evőkanál gríz
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
baracklekvár
A mézet a porcukorral, és a tojással gőz fölött összekeverjük, amikor kihűlt hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a zsírt, a tejfölt és egy csipetnyi sót. A tésztát 4 részre osztjuk és tepsi hátoldalán, 160 fokosra előmelegített sütőben 4 vékony lapot sütünk. (Én 25x38 cm-es tepsit használtam.)
Amíg hűlnek a lapok elkészítjük a krémet. A tejből és a grízből sűrű tejbegrízt főzünk. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Amikor kihűlt a tejbegríz összekeverjük a vajas krémmel, majd megkenjük a lapokat.
A süteményt a következő módon állítjuk össze: mézes lap - grízes krém fele - mézes lap - baracklekvár - mézes lap - grízes krém másik fele - mézes lap.
A süteményt másnapig pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, felszeleteljük és a tetejét vékonyan meghintjük porcukorral.
https://youtu.be/p35e3sIvjqo
Elkészítési idő: 300 perc Nehézség: NehézElkészítése: A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy 25 * 25 cm-es tepsibe sütőpapírt fektetünk. A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd hozzákeverjük a nedves hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A lisztet, a sütőport, a margarint, a cukrot elmorzsoljuk. ◾️Hozzáadjuk a kakaóport és a tejfölt majd össze gyúrjuk. ◾️2 cipóra osztjuk, kinyújtjuk és az egyik lapot zsírozot...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes