Tésztához
50 dkg liszt
16 dkg porcukor
2 tojás
6 dkg zsír
2 evőkanál tejföl
4 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
Krémhez
6 dl tej
6 evőkanál gríz
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
baracklekvár
A mézet a porcukorral, és a tojással gőz fölött összekeverjük, amikor kihűlt hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a zsírt, a tejfölt és egy csipetnyi sót. A tésztát 4 részre osztjuk és tepsi hátoldalán, 160 fokosra előmelegített sütőben 4 vékony lapot sütünk. (Én 25x38 cm-es tepsit használtam.)
Amíg hűlnek a lapok elkészítjük a krémet. A tejből és a grízből sűrű tejbegrízt főzünk. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Amikor kihűlt a tejbegríz összekeverjük a vajas krémmel, majd megkenjük a lapokat.
A süteményt a következő módon állítjuk össze: mézes lap - grízes krém fele - mézes lap - baracklekvár - mézes lap - grízes krém másik fele - mézes lap.
A süteményt másnapig pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, felszeleteljük és a tetejét vékonyan meghintjük porcukorral.
A tésztaalaphoz 1.A hozzávalókat összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk és piteformába nyomkodjuk úgy, hogy a szélét is körben befedje. 2.Elősütjük 5 percig. A töltelékhez 1.Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A cukrot, tojást és a zsírt habosra keverem, hozzáadom a lisztet és a sütőport, majd összegyúrom. Dió nagyságú gömböket formázok, majd formába nyomom és tepsibe rakva kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes4 lapot sütünk, 180 fokon.
Elkészítési idő: 5-10 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét robotgéppel keményre felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket fakanállal, laza mozdulatokkal belekeverjük a cukros habba....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű