Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mézes krémes


Írta:

Elk. idő: 1,5-2 óra
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



Tésztához
50 dkg liszt
16 dkg porcukor
2 tojás
6 dkg zsír
2 evőkanál tejföl
4 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
Krémhez
6 dl tej
6 evőkanál gríz
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
baracklekvár

Elkészítés:


A mézet a porcukorral, és a tojással gőz fölött összekeverjük, amikor kihűlt hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a zsírt, a tejfölt és egy csipetnyi sót. A tésztát 4 részre osztjuk és tepsi hátoldalán, 160 fokosra előmelegített sütőben 4 vékony lapot sütünk. (Én 25x38 cm-es tepsit használtam.)

Amíg hűlnek a lapok elkészítjük a krémet. A tejből és a grízből sűrű tejbegrízt főzünk. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Amikor kihűlt a tejbegríz összekeverjük a vajas krémmel, majd megkenjük a lapokat.
A süteményt a következő módon állítjuk össze: mézes lap - grízes krém fele - mézes lap - baracklekvár - mézes lap - grízes krém másik fele - mézes lap.
A süteményt másnapig pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, felszeleteljük és a tetejét vékonyan meghintjük porcukorral.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurtos szedertorta
Joghurtos szedertorta

A tésztaalaphoz 1.A hozzávalókat összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk és piteformába nyomkodjuk úgy, hogy a szélét is körben befedje. 2.Elősütjük 5 percig. A töltelékhez 1.Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Kosaras tészta
Kosaras tészta

Tészta: A cukrot, tojást és a zsírt habosra keverem, hozzáadom a lisztet és a sütőport, majd összegyúrom. Dió nagyságú gömböket formázok, majd formába nyomom és tepsibe rakva kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Emese
Grízes mézes krémes
Grízes mézes krémes

4 lapot sütünk, 180 fokon.

Elkészítési idő: 5-10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Tepsis raffaello
Tepsis raffaello

A tojások fehérjét robotgéppel keményre felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket fakanállal, laza mozdulatokkal belekeverjük a cukros habba....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk