Alsó tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
2 ek méz
1 tojás
1 dl tej
1 kiskanál szalalkáli
Doboskrém:
10 dkg liszt
30 dkg cukor
5 dl tej
20 dkg margarin
2 ek kakaópor
1 cs vanilíás cukor
Piskóta:
6 tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
1 cs sütőpor
10 dkg lekvár
Krém:
2 cs vanilíás puding
10 dkg margarin
6 dl tej
A tetejére étcsokis tortadara
Az alsó tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és alaposan kidolgozzuk, 5 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk egyenként egy tepsi hátán előmelegített sütőbe toljuk , 180 fokon kb 10 perc alatt szép világosra sütjük.
A krémhez a cukrot világosra pirítjuk , hozzáöntünk 5 dl meleg vizet, a karamellt felolvasztjuk , majd hozzáöntünk 2 dl tejet, és felforraljuk.
A lisztet simára keverjük a maradék hideg tejjel, és a karamellhez öntve sűrűre főzzük.Amikor kihült összekeverjük a habosra kavart margarinnal, a kakaóporral és a vaníliás cukorral.A lapokat megtöltjük a krémmel, és másnapig hagyjuk puhulni.
Másnap a piskótát a szokásos módon megsütjük és megtöltjük a lekvárral, feltekerjük.
A pudingot a csomagoláson levő leírás szerint elkészítjük, ha kihült összedolgozzuk a habosra kavart margarinnal.
A kihült piskótatekercset ujjnyi szeletekre várjuk.
A dobostészta tetejét megkenjük a fele vaníliás krémmel,szorosan ráfektetjük a piskótatekercs szeleteket, és rákenjük a vaníliás krém másik felét. Tetejére tortadarát szórunk.
A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük ki. A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd szintén hűtsük ki. A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkészítés: Az almát és a zsemlét felszeleteljük. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk. Váltakozva a zsemlét és az almát egymásra rakjuk. Két evőkanál cukrot kikeverjük a 2 tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz