60 dkg finomliszt
csipet só
1 ek. tejpor (elhagyható)
3 ek. cukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája
kb. 3 dl tej
2 dkg élesztő
6 dkg olv. vaj
Töltelék: LEHET KAKAÓVAL IS CSINÁLNI !!!!!
8 dkg olv. vaj
1 csomag őrőlt fahéj
9 ek. porcukor
A vaj kivételével az összes hozzávalót bekészítettem a kenyérsütőgép üstjébe. A vajat csak a dagsztás második felében adagoltam hozzá. Dagasztás programon összeállítottam a tésztát, majd kikapcsoltam a gépet. Megvártam, míg szépen megkel, vagyis eléri az üst tetejét. Lisztezett felületre borítottam, három egyenlő részre osztottam. Kinyújtottam 2-3 mm vastagra őket. Egyesével megkentem olvasztott vajjal, megszórtam fahéjjal és porcukorral. Feltekerte őket mint a beiglit, majd megfontam a szálakat.
A nagy dobozformát kibéleltem sütőpapírral, ebben kelesztettem ismét duplájára. lekentem felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 40-45 percig.
Rácsra tettem hűlni.
Lehet bele tenni mazsolát.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. 2. A vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, és egy tortaforma aljába nyomkodjuk. (18 cm-es formát használtam, kibéleltem sütőpapírral) Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet. A krém...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű