Bármilyen szezonális gyümölcsöt(most alma,körte,szilva,narancs,banán,áfonya és citrom) kb.2 kg.Apró kockákra vágom(az almát és a körtét héjastól)
Magas falú tepsibe raktam,szórtam rá fél kg.nádcukrot,1 teásk. fahéjat,fél 1 kávésk.őrölt szegfűszeget,1 citrom levét,4-5 kanál mézet és másfél órát 170 fokon sütöttem!Tartósítószer nincs benne!Jó meleg sterilizált(mikróban)üvegekbe tettem,fejre fordítottam és pár perc múlva ment a száraz dunsztba.Télen pár kanállal megy a bögrébe,forró vízzel felengedem és kész a gyümölcstea!A gyümiket a végén kikanalazzuk!Sütikbe is kiváló!!!
A fél kg rizst 5 literes üvegbe tesszük. ( A rizst nem kell megmosni !) Rátesszük a mazsolát, a karikára vágott citromot, a szegfűszeget, a fahéjat, a vaníliát. 3,5 liter vízben...
Elkészítési idő:Egy nagyobb edényben 250 g cukrot karamellizálunk, majd felengedjük a vízzel és beletesszük a jól megmosott, karikára vágott gyömbért, a citrom karikákat és a maradék cukrot. 15...
Elkészítési idő:A dinnyehúst kimagozzuk, és addig turmixoljuk, amíg homogén lé nem lesz belőle. A gyümölcs édességétől függően mézzel édesítjük, és néhány csepp citromlevet csöpögtetünk bele. Kanc...
Elkészítési idő: 5 perc