Családireceptkönyv.hu

Mentás bodzaital


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15-20 bodzavirág
1/2 kg cukor
1 citrom
25-30 szem citrompótló
5-6 mentaág

Elkészítés:


Ötliteres üvegbe rakjuk a hozzávalókat, és egészen az üveg nyakáig töltünk rájuk vizet. (A citromot előbb megmossuk, félbevágjuk, kissé belenyomkodjuk a levét az üvegbe, úgy karikázzuk föl.) Naponta egyszer-kétszer átkavarjuk az egészet, majd két nap után leszűrjük. (A virágokat és a citromkarikákat alaposan ki is nyomkodjuk, hogy egyetlen csöpp se vesszen kárba az isteni nedűből!) A kész italt két-három nap alatt célszerű meginni, és addig is érdemes hűtőben tárolni, hogy ne kezdjen erjedni.


Tipp: még erőteljesebb mentás ízt kapunk, ha kihűlt mentateát is keverünk a kész, szűrt italhoz.

Mentás bodzaital

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Bodza ital
Bodza ital

Üvegbe víz felkeverni, a cukrot bele a citrompótló nagyobb szárakat levágni a virágról, megmosva beletenni az üvegbe, bele a karikára vágott citrom, tetejére fólia 3 nap múlva kész...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Alkoholos kókuszkoktél
Alkoholos kókuszkoktél

A cukorszirupot előre is elkészíthetjük, hűtőben hetekig eláll: 1,2 dl vízben fölforralunk 10 dkg cukrot, és legalább 5 percig lassú tűzön főzzük. Teljesen kihűtjük. (Ez a mennyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
KÁVÉS CSOKILIKŐR
KÁVÉS CSOKILIKŐR

A hozzávalókat gondosan kimérjük, egy keverőtálba rakjuk, és egy mixer segítségével lassan összedolgozzuk. Amikor krémes állagúra turmixoltuk, átöntjük egy tiszta üvegbe, és a hűt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Forralt almalé
Forralt almalé

Melegítse fel gyenge tűznél a egy lábasban. Leszűrve melegen (meleg időben hidegen) fogyasztható

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk