15 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg kukoricaliszt
2 dl langyos víz
só, ízlés szerint
A hozzávalókat alaposan összedolgoztam, a vizet szép lassan adagolva öntöttem a lisztkeverékhez. Mikor a tészta egybeállt, annyi darabra vágtam, amennyit tortilla-t szerettem volna, majd egyesével gombócokká formáztam.
Ezután a tésztákat nagyon vékonyra nyújtottam, ügyelve arra, hogy ne igazán legyen nagyobb, mint a serpenyő, mert akkor ki fog lógni a széle.Felforrósítottam a száraz serpenyőt és lepények mindkét oldalát 2-2 percig sütöttem.
Mikor, még forró volt, gyorsan félbehajtottam, mert tudtam, ha hagyom kihűlni, akkor ketté fog törni ennél a műveletnél.
Innentől kezdve már csak a belevalók következtek, a tejfölt elkevertem egy gerezd fokhagymával, ezzel megkentem a lepényeket. Erre halmoztam a fekete erdei sonkát, reszelt sajtot és egy kis rukkolát.
Bármivel tölthető.
- felvágjuk a cukkinit nagyjából kettő centiméteres szeletekre. -keverjük össze a fűszerkeveréket négy evőkanál olajjal. - a cukkiniket kenjük meg alaposan a fűszeres olajjal...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA karfiolt, megtisztítjuk majd rózsáira szedjük, majd ételízesítős vízben körülbelül 10 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd félretesszük. A csirkemellet vékony szele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsó főzése A csicseriborsó főzését előző nap kezdd el. Áztasd be a kívánt mennyiséget úgy, hogy bőven ellepje a víz, és hagyd úgy éjszakára. Úgy számolj, hogy a szár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű