4 szelet borjúcomb (vagy sertéskaraj)
4 szelet pármai sonka (vagy más vékonyra szelt nyers füstölt sonka)
zsálya (lehetőleg friss)
só, bors
2 ek liszt
3 dkg vaj
2 ek olívaolaj
1/2 Knorr marhahúsleves alap (kocsonya)
1 dl Marsala (vagy fehérbor)
1 ek citromlé
1 tk étkezési keményítő
A borjúszeleteket sózzuk, borsozzuk, rájuk helyezzük a sonkát és a zsályát. A húsokat felgöngyöljük, megtűzzük (vagy cérnával kötözzük), és megforgatjuk a lisztben.
Egy közepes méretű serpenyőben megolvasztjuk a vajat az olívaolajjal, és 5-6 perc alatt átsütjük benne a göngyölt húsokat minden oldalról.
Kivesszük a húsokat a serpenyőből, Az ottmaradt lébe beletesszük a kocsonyát, a Marsalát, a citromlét, a maradék zsályát, valamint a keményítőt, és összeforraljuk a szószt.
Visszahelyezzük a húsokat, és addig pároljuk, amíg puha és szép aranybarna színű nem lesz.
Borjúhúsból az igazi. Fontos elem a pármai sonka és a Marsala is, de az olcsóbb alapanyagokból is nagyon finom lesz. Friss zöldsalátával és fehérborral tálaljuk.
A padlizsánokat egészben megsütöttem, majd lehántottam a héjukat. Amikor kissé kihűltek, akkor feldaraboltam őket, és turmixgépbe tettem. A hagymát felkockáztam, a fokhagymát szétz...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA túrót borítsd ki egy tálba. Adj hozzá egy fél kiskanál sót, egy csapott evőkanál kristálycukrot. A 2 tojást egyenként üsd fel egy kis tálkába, szagold meg, és ha jó, akkor tedd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű