Leveskocka házilag, ahogy én próbáltam kis adaggal.
Hozzávalók:
1 nagy sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zeller
zellerlevél
petrezselyemzöld
néhány lestyánlevél
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb hagyma
1 kisebb paprika
1 tk kurkuma
olaj
asztali só
őrölt bors
A zöldségeket megtisztítottam, amennyire lehet apróra kell darabolni (ha van gép, azzal aprítani).
Lábasba teszünk olajat,, ezen az apróra vágott zöldségeket sóval, borssal megpároljuk. Ha szükséges akkor pici vizit tehetünk közben hozzá.
Hagyjuk kihűlni, akkor botmixerrel pépesítjük és jégkockatartóba adagoljuk és fagyasztóba tesszük. Ha megfagyott kivehetjük a tartóból és zacskóba vagy dobozba tesszük vissza.
Felhasználáskor egy-egy kockát teszünk a levesbe.
(Lehet csípős, hagymás, paprikásabb stb... az összetevőktől függően más-más variációban is elkészíthető.)
Kiváló “Hasábburgonyát” készítettem már tavaly télen egy “íztelen” sütőtökből, ennek se jósoltam több érdekességet. A sütőtököt karikákra vágtam és grillben megsütöttem. Az íze...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliaaromával, a tej felével és a porcukorral. Ezután gőzfürdő fölött, kézi habverővel keverjük addig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután vegyü...
Elkészítési idő:A nyers krumplit lereszelem és a többi hozzávalóval elkeverem. Kanállal forró olajba szaggatom és megsütöm.
Elkészítési idő: 1 óra