Leveskocka házilag, ahogy én próbáltam kis adaggal.
Hozzávalók:
1 nagy sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zeller
zellerlevél
petrezselyemzöld
néhány lestyánlevél
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb hagyma
1 kisebb paprika
1 tk kurkuma
olaj
asztali só
őrölt bors
A zöldségeket megtisztítottam, amennyire lehet apróra kell darabolni (ha van gép, azzal aprítani).
Lábasba teszünk olajat,, ezen az apróra vágott zöldségeket sóval, borssal megpároljuk. Ha szükséges akkor pici vizit tehetünk közben hozzá.
Hagyjuk kihűlni, akkor botmixerrel pépesítjük és jégkockatartóba adagoljuk és fagyasztóba tesszük. Ha megfagyott kivehetjük a tartóból és zacskóba vagy dobozba tesszük vissza.
Felhasználáskor egy-egy kockát teszünk a levesbe.
(Lehet csípős, hagymás, paprikásabb stb... az összetevőktől függően más-más variációban is elkészíthető.)
A gombát megmosom, a szárát kitöröm. Az olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom, hozzáadom a darált húst, fűszereket. 15 percig párolom. Egy tepsi alját kibélelem a szalon...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA gombát elkészítjük mint a gombapörköltet. Ledarájuk, utólag adunk még hozzá sót, borsot, curryt, fokhagymát. 3 tojást, lenmagot és utifűmaghéjat adunk hozzá. 200 fokon legalább...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA fűszereket, zöldségeket tedd a húshoz, keverd össze, majd tedd alufóliára és göngyöld fel. Ezután rakd az előmelegített(infra, 180°C) sütőbe, kb. 40 perc alatt kész is van.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsokit a vajjal együtt mikróban megolvasztjuk, habverővel simára keverjük, beleöntjük a hideg tejszínt. Csak keveset stabad keverni mert különben bemattul.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű