vaj 15 g
tyúk tojás 2 db • újhagyma 150 db • só
tortilla 1 db • retek 1 db • jégsaláta 1 liszt
A serpenyőn felolvasztunk egy kis vajat.
A tojásokat jól szétkeverjük, enyhén megsózzuk és ráöntjük a felmelegített serpenyőre. Hozzáadhatunk zöldhagymát, vagy friss fűszernövényt(majoránna, bazsalikom). Amikor már az omlett a tetején nem folyós, átfordítjuk néhány másodpercre a másik oldalára is.Az omlettet ráhelyezzük a tortilla lapra. A omlett felét körberakjuk piros retekkel, és egy saláta levéllel. A tortillát összetekerjük, félbevágjuk, és már tálalhatjuk is.
A kaymak — amitől még mesésebb lesz a baklava nevű édesség. Törökországban utazva a baklavát árusító cukrászdák ajánlatának elengedhetetlen része a kaymak. Ha ezzel kérjük a baklav...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kuktában felteszem főni a megtisztított, többször átmosott pacalt és előfőzöm fokhagymával, majorannával, egész borssal, babérlevéllel, egész hagymával, sóval. Ha a pacal megfőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEzt a levet a rákos betegeknek kísérletezték ki. Nemcsak a daganatsejteket pusztítja, de visszaépíti a vörös vérsejteket és energiát biztosít a betegségtől legyengült szervezetnek...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A vajat felkockázom, és elmorzsolom a liszttel és a sóval. Beleöntöm az ecetes vizet, és a lehető legkevesebb mozdulattal összegyúrom. Koronggá lapítom, és minimum 4 órára, de a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű