50 dkg túró
1 l tej (3,5 %-os zsírtartalmú)
6 dkg vaj
1 tojás (elhagyható)
1 kk szódabikarbóna
1 kk só (púpozott)
A tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán vagy sűrű gézen a túrót. A pelenka négy sarkát megfogva összekötöm, felakasztom. Edényt teszek a csöpögő savó alá. Megvárom, hogy kicsepegjen.
Egy zománcos lábasba a túrót, vajat, tojást, szódabikarbónát és a sót felteszem nagyon lassú tűzre. Folyamatosan 10 percig keverem, ügyelve, hogy ne égjen le. Amikor a massza már lágyul, kicsit gyúlós lesz, kiöntöm a tálkába. A tálkát kicsit megnedvesítem, így nem ragad bele, könnyen ki lehet borítani.
Amikor kihűl, beteszem a hűtőbe 1-2 napra. Ekkor kész. Egy hétig is fogyaszthatjuk hűtőben tárolva. Keményebb, reszelhető, szeletelhető trappistát kapunk.
Elkészítés: 1. A tejből kb. 9 dl-t felteszünk főni. 2. Míg felforr, a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén hozzáadjuk az 1 evőkanál porcukrot, mellyel még kicsit továb...
Elkészítési idő:Elkészítés: A cukkiniket megmossuk, félbevágjuk és a belüket kanállal kivájjuk. Forrásban levő, enyhén sós vízben pár percet főzzük, majd leszárítjuk. A kivájt húst apróra vágju...
Elkészítési idő: 1óraA megmosott, érett birsalma termését, virágtakaróját és magházát eltávolítjuk, felszeleteljük, hozzáadunk 1 pohár vizet, és fedő alatt puhára főzzük. A megpuhult birsalmát szitán v...
Elkészítési idő:A pác hozzávalóit összekevertem.A húst felcsíkoztam és bepácoltam.Készítésig a hűtőbe tettem. A tortilla hozzávalóit bedagasztom(a vizet fokozatosan adagolva) és 20 percre félrete...
Elkészítési idő: