50 dkg túró
1 l tej (3,5 %-os zsírtartalmú)
6 dkg vaj
1 tojás (elhagyható)
1 kk szódabikarbóna
1 kk só (púpozott)
A tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán vagy sűrű gézen a túrót. A pelenka négy sarkát megfogva összekötöm, felakasztom. Edényt teszek a csöpögő savó alá. Megvárom, hogy kicsepegjen.
Egy zománcos lábasba a túrót, vajat, tojást, szódabikarbónát és a sót felteszem nagyon lassú tűzre. Folyamatosan 10 percig keverem, ügyelve, hogy ne égjen le. Amikor a massza már lágyul, kicsit gyúlós lesz, kiöntöm a tálkába. A tálkát kicsit megnedvesítem, így nem ragad bele, könnyen ki lehet borítani.
Amikor kihűl, beteszem a hűtőbe 1-2 napra. Ekkor kész. Egy hétig is fogyaszthatjuk hűtőben tárolva. Keményebb, reszelhető, szeletelhető trappistát kapunk.
A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük. Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál pirosparikát és egy kis borsot. Majd jöhet rá az apróra vágott gomba, ami lehet konzerves gomba i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A túrót villával finomra törjük a vajjal, a sóval és a tojások sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a túróhoz forgatjuk, majd hozzáadjuk a búzadarát is, és körülb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA muffin formákat kikentem pálmazsírral, majd kibéleltem angolszalonnával. A csirkemellet felkockáztam. A tojásokat felvertem és hozzákevertem a lisztet, sajtot, fokhagymát, sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű