menu

Családireceptkönyv.hu

Tükörglazúr


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



240 g cukor,
150 ml víz (80 ml a szirup elkészítéséhez, 70 ml a zselatin beáztatásához)
80 g kakaó,
14 g zselatin,
160 g tejszín (33%-os).

Elkészítés:


Szitáljuk át a kakaót és áztassuk be a zselatint 70 ml vízbe. Főzzünk szirupot a cukorból és a 80 ml vízből, szórjuk bele a kakaót és jól keverjük össze. Melegítsük fel a tejszínt 80 fokosra és olvasszuk fel benne a zselatint. Keverjük össze a szirupot és a tejszínes keveréket és főzzük egy percig a glazúrt. Ha kihűlt hűtőszekrényben tároljuk egy napon keresztül. Mielőtt a tortát bevonjuk a glazúrral, melegítsük fel a bevonót 30 fokosra. Fontos, hogy a hőfokokra figyeljünk ahhoz, hogy a glazúr tökéletes legyen. Nagyobb torták esetében érdemes kétszeres mennyiséget főzni.

A glazúr elkészítéséről bővebb információt kaptok, ha megtekintitek a következő videót:

https://ketkes.com/tukorglazur-a-legbamulatosabb-bevonat-hetkoznapi-alapanyagokbol-keszul-a-fenyes-csoda/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Zsemle vs. kenyér vs. morzsa fasírtnál
Zsemle vs. kenyér vs. morzsa fasírtnál

Mi ugyanúgy készítjük, mint a fenti, sütőben sülő fasírtot, de van, aki inkább nem tesz bele vöröshagymát, és megnöveli a fokhagyma mennyiségét, hogy az esetleg kilógó hagymadarabk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Melegszendvicskrém
Melegszendvicskrém

A tojásokat keményre főzzük, és miután lehűtöttük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A parizert 3-4 mm-es kockákra felaprózzuk. A tejfölt elkeverjük a mustárral...

Elkészítési idő: 20+15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
A nyers csirkehúst ne mossad le!
A nyers csirkehúst ne mossad le!

Hogyan előzhető meg a fertőzés? A nyers baromfihúst ne mossuk meg és alaposan főzzük, süssük meg! A hús mikrobiológiai szempontból biztonságos belső hőmérséklete min. 74°C le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ká­posz­ta­ro­po­gós­
Ká­posz­ta­ro­po­gós­

1. Vágd a káposztát vékony cikkekre. Fontos, hogy a torzsája megmaradjon, mert az fogja össze a leveleket! 2. Ezután 5 percre tedd a káposztát lobogó, forró vízbe. 3. Verd fel a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk