500 g paradicsom
500 g sárgarépa
300 g zöldpetrezselyem
500 g hagyma
500 g paprika
500 g só
Tisztítsuk meg a répát és reszeljük le, a hagymát és a paprikát is szeleteljük fel, vagy vágjuk apró kockára. A paradicsomot tegyük forró vízbe egy percre, hogy könnyebben lehúzhassuk a héját, majd vágjuk fel apróra. A zöldpetrezselymet aprítsuk fel.
Az előkészített hozzávalókat tegyük egy tálba, sózzuk meg és keverjük össze. Ha a só nagyon apró szemű akkor csak 400 g-t használjunk. 10 perc elteltével a zöldségeket befőttesüvegbe tehetjük, majd zárjuk le őket és tegyük a polcra.
A zöldségeket a só tartósítja, így hosszú ideig elállnak.
A diót sütőben megpirítjuk, majd miután kissé kihűlt, a két kezünk között lemorzsoljuk a héját, és durvára daráljuk. A sajtgolyó hozzávalóit villával összekeverjük – a feta miatt n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKuhani pasulj dobro oprati pa pomjesati sa svim sastojcima. Povrce sjeci po zelji, najbolje na kocke, sir isto. Zaciniti sa uljem, biberom, soli i dobro izmjesati. Pustiti malo d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát néhány vágással felaprítjuk, a tarját vékonyra szeleteljük, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A hagymát megpucoljuk, a retket meghámozzuk, és az uborkával együtt min...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű?80 g margarint megolvasztunk, beletesszük a lisztet és fehéredésig keverjük. ?A tejjel és a tejszínnel elkeverjük és besűrítjük, fűszerezzük és hagyjuk kihűlni. ?A maradék marg...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű