500 g paradicsom
500 g sárgarépa
300 g zöldpetrezselyem
500 g hagyma
500 g paprika
500 g só
Tisztítsuk meg a répát és reszeljük le, a hagymát és a paprikát is szeleteljük fel, vagy vágjuk apró kockára. A paradicsomot tegyük forró vízbe egy percre, hogy könnyebben lehúzhassuk a héját, majd vágjuk fel apróra. A zöldpetrezselymet aprítsuk fel.
Az előkészített hozzávalókat tegyük egy tálba, sózzuk meg és keverjük össze. Ha a só nagyon apró szemű akkor csak 400 g-t használjunk. 10 perc elteltével a zöldségeket befőttesüvegbe tehetjük, majd zárjuk le őket és tegyük a polcra.
A zöldségeket a só tartósítja, így hosszú ideig elállnak.
A kígyóuborkát meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ezután megsózzuk, és kb. ¼ órát állni hagyjuk, utána jól kinyomkodjuk. Ekkor egy tálban hozzákeverjük az olívaolajat,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA káposztát néhány vágással felaprítjuk, a tarját vékonyra szeleteljük, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A hagymát megpucoljuk, a retket meghámozzuk, és az uborkával együtt min...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, feltesszük főni 2 kiskanál sóval. A lila hagymát vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, kevés olajon megpároljuk. A tojásokat keményre főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűValamennyi zöldfélét külön-külön sós vízben megpároljuk, majd tálba téve a többi anyaggal jól elkeverjük. A sajtot 1 cm-es kockákra vágjuk (edami sajtot vegyünk hozzá, de tehetünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű