500 g paradicsom
500 g sárgarépa
300 g zöldpetrezselyem
500 g hagyma
500 g paprika
500 g só
Tisztítsuk meg a répát és reszeljük le, a hagymát és a paprikát is szeleteljük fel, vagy vágjuk apró kockára. A paradicsomot tegyük forró vízbe egy percre, hogy könnyebben lehúzhassuk a héját, majd vágjuk fel apróra. A zöldpetrezselymet aprítsuk fel.
Az előkészített hozzávalókat tegyük egy tálba, sózzuk meg és keverjük össze. Ha a só nagyon apró szemű akkor csak 400 g-t használjunk. 10 perc elteltével a zöldségeket befőttesüvegbe tehetjük, majd zárjuk le őket és tegyük a polcra.
A zöldségeket a só tartósítja, így hosszú ideig elállnak.
5 hozzávaló, maximum 10 perc, és kész is van! Tudom-tudom, mindenféle tzatzikiből igazán nincs hiány a blogon. De mit tegyek, ha imádom őket? :-D Ha még nem unjátok a medvehagymát,...
Elkészítési idő:A sajtot finomra reszeljük. A tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Beletesszük az átpréselt fokhagymát is és alaposan összekeverjük. Megízesítjük sóval, borssa...
Elkészítési idő: 30 percA mártáshoz a majonézt, a joghurtot, almalét, citromlét, sóval, borssal és a reszelt szerecsendióval összekeverjük. A csirkehúst bőr nélkül csíkokra vágjuk. A megmosott zellerszár...
Elkészítési idő: 1 óra