25 dkg lila hagyma,
ecet,
cukor,
víz,
só, kevés pirospaprika, olaj
Télen készítsük, amikor kevés a vitamin. Negyed kg lila hagymát megtisztítunk, karikára szeljük, megsózzuk, egy kávéskanál pirospaprikával meghintjük, és vízzel, ecettel, cukorral készített páclével leöntjük, majd egy evőkanál olajjal is meglocsoljuk.
1. A céklákat kefével jól lesikálom és a kuktafazékra tett betéten, 3 dl vízben puhára párolom. 2. Még melegen meghámozom és lereszelem. 3. Soronként üvegekbe teszem a tisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is főzd meg a tojásokat. Ehhez forrástól számítva takaréklángon, fedő alatt 8 percig főzd őket. Közben vágd apróra (vagy reszeld le) a vöröshagymát, szintén apróra a petre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a tölteléket : - A gombáshoz : csiperkegomba konzervet leszűrjük majd apróra vágjuk és elkeverjük sóval borssal és krémsajttal , majd betöltjük a paprikákba és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű