1. Zeller
A zeller rostjai mellett vízhajtó tulajdonságával segíti elő a felesleg leadását. Mivel megszabadít a sejtek között felgyülemlett, fölösleges folyadéktól, centikben mérhető fogyást eredményez a has tájékán.
2. Gyömbér
A gyömbér enyhíti a haspuffadást és az emésztőszervek gyulladásos megbetegedéseit. Mivel vérbőséget okoz, gyorsítja a szervezet kiválasztó folyamatait, így a méregtelenítést is, aminek hatására a szövetek ismét feszesek lesznek, a zsírégető folyamatok pedig felgyorsulnak.
3. Savanyú káposzta
A savanyú káposztának rendkívül magas a rosttartalma, így segít megtisztítani a beleket a lerakódott salakanyagoktól, átmossa a vastagbelet, helyreállítja a bélflórát, ezzel pedig megkönnyíti az emésztést és az anyagcserét. A derékbőségedből pedig centiket farag le.
4. Citrom
A citrom remek zsírégető hatását kimagasló C-vitamin-tartalmának köszönheti, ami serkenti szervezeted thyroxintermelését. Ez a hormon hatással van a zsírégetésre. Ha nincs belőle kellő mennyiség a szervezetedben, akkor anyagcseréd lelassul, és könnyebben felhalmozódnak a zsírpárnák.
5. Fokhagyma
A fokhagyma segít megszabadulni a szervezetben lerakódott méreganyagoktól és zsíroktól, elősegíti a kiválasztó folyamatokat, gyorsítja az emésztést, valamint megszünteti az emésztőszervek esetleges gyulladásait.
6. Kelbimbó
A kelbimbó emésztésserkentő tulajdonsága többek között magas rosttartalmának köszönhető: a bélrendszerbe kerülve a rostok letisztítják a bélfalra tapadt káros salakanyagokat. Ha pedig sikerül megszabadulnod a lerakódott méreganyagoktól, salakanyagoktól, gyorsan csökken a derékbőséged is.
7. Ginseng
A fogyókúra során a ginseng általános élénkítő hatásából fakadó anyagcsere-serkentő tulajdonságot fordíthatod a javadra, emellett serkenti az emésztőrendszer működését, és a salaktalanítást is fokozza. Segít abban, hogy derékban mielőbb karcsúsodj.
8. Csicsóka
A csicsóka a téli időszakban kiváló tápanyag szervezetünk számára, hiszen tartalmaz magnéziumot, kalciumot, káliumot, foszfort, B1-, B2-, és C-vitamint. Ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedések, a mellrák, az elhízás és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Legnagyobb részben inulint tartalmaz, mely támogatja a máj, a lép és a hasnyálmirigy működését. Mivel feldolgozásához a szervezetnek nem kell inzulin termelnie, így a cukorbetegek egyik hasznos és kedvelt alapanyaga lehet. Az inulinnak rákellenes hatása is ismert, ezért fogyasztása mindenkinek ajánlott. Rosttartalma gátolja a hizlaló tápanyagok felszívódását a szervezetbe, ezért diéta idejére is ajánlott.
+ 1
Uborka
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasztjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Megfel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzá ütjük a tojást, megszórjuk a liszttel, és tiszta kézzel pár pillanat alatt összedolgozzuk a masszát. Vizes kézzel kicsi diónyi la...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojástekercshez a tojásokat a tejjel, a liszttel, az ételízesítővel meg a reszelt sajttal jól kikavarjuk, majd a vastagon kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZselatinra ráöntjük a vizet ás állni hagyjuk. A többi hozzávalóból szirupot főzünk, kicsit felforraljuk és egyből ráöntjük a zselatinra majd jól kihabosítjuk robotgéppel. Olajozott...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű