A tésztához: 25 dkg liszt, 12,5 dkg szobahőmérsékletű vaj, 1 tojás, 2 evőkanál hideg víz, 1 teáskanál cukor, fél teáskanál só. A tészta tetejére: 1 tojás villával kissé fölverve, csipetnyi só.
A töltelékhez: 50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 3-4 csapott evőkanál liszt, fél csokor petrezselyemzöld, egy teáskanál őrölt pirospaprika, csipetnyi őrölt bors, só, olaj.
A gombát megtisztítjuk, aztán szeletekre vágjuk. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, aztán megszórjuk liszttel, majd jól összekeverjük, felöntjük nagyjából 1 deci vízzel (annyival, hogy egy nem folyékony, de nem is túl kemény masszát kapjunk), ha kell, utánasózzuk és borsozzuk, még 3-4 percig kevergetve sütjük, aztán félretesszük hűlni.
A tésztához a lisztet összemorzsoljuk a vajjal, aztán a többi hozzávalóval sima, rugalmas tésztát gyúrunk.
A tésztát 1-2 mm vékonyra nyújtjuk, 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval körlapokat szaggatunk belőle. A körlapok szélét megkenjük a villával fölvert tojással. A közepükbe egy-egy teáskanál tölteléket halmozunk, és a tésztát a töltelékre hajtjuk. A széleket alaposan összenyomkodjuk, legjobb vissza is hajtani, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Az így elkészített batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tojással lekenjük, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Elkészítése: Turmixold össze az összes alapanyagot vigyázva arra, hogy a csicseriborsó héja ne kerüljön bele. Kész konzerv is kapható ami már eleve meg van főzve csak szűrőbe tév...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy serpenyőben kezdd el melegíteni az olajat nagy lángon. Legalább 3-4 cm mély legyen, és egészen forró, mire a hagymákat előkészíted. Első lépésben pucold meg a hagymát, vágd el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű