A tésztához
15 dkg szoba hőmérsékletű vaj (nem margarin!)
15 dkg cukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
3 db tojás
1 tk vanília kivonat, vagy aroma
1 tk rum aroma, vagy sütőrum
15 dkg finomliszt
2 tk sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A pudinghoz
0,5 l tej
1 csomag főzős, vaníliás pudingpor
3-4 ek cukor
Megfőzzük a pudingot a csomagon lévő leírás szerint, és hagyjuk kihűlni úgy, hogy közben időnként megkeverjük, összetörjük, hogy ne álljon össze. A gyerekek nagy örömére az egy zacskó pudingporból készült pudingnak kb. csak a fele fog kelleni, de nálunk nincs gond a maradék puding eltüntetésével se :). NAGYON FONTOS, hogy a pudingnak ki KELL hűlnie mielőtt a muffinba tesszük! Ha melegen tesszük bele, sülés közben a tészta felszívja, így a puding “eltűnik” és egy üreges, nem túl jó állagú muffint kapunk.
A vajat jól (kézi mixerrel, vagy habverővel) felhabosítjuk a cukorral, és egyenként adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliát és a rumot.
A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd hozzáöntjük a vajas masszához. Nem szabad sokat kevergetni, épp csak annyira kell összedolgozni, hogy csomómentes, homogén masszát kapjunk.
Előveszünk 12 db. jó minőségű muffin papírt. Ez fontos, mert csak a jó papír válik el könnyedén sütés után a muffintól. (Nekem az IKEA-ban, vagy a Tchiboban kapható vált be.) A papír formákat 12 mélyedéses muffin tepsibe helyezzük.5. A formák aljára teszünk egy ek., vagy kb. diónyi tésztát. Fogunk egy kiskanalat és a hátával középről kifelé haladva, körben kicsit kihúzogatjuk a tésztát a forma oldalára, hogy kis kosárka formájú mélyedés keletkezzen, ebbe jöhet egy tk-nyi puding, majd a maradék tésztát egyformán elosztva a 12 muffinra, teljesen befedjük őket (a forma széléig érjen ki a tészta).6. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütjük. Akkor jók, amikor a tetejük felpúposodik és egy ici-picit megreped.
Tetejét ízlés szerint díszíteni :)
Elkészítése: Gőz fölött kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a porcukorral. A mézet felmelegítjük, majd lassan csurgatva (gőz fölött) összedolgozzuk a felvert tojásfehérjével (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszeteket a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és csomómentesre keverjük. Ha túl kemény a tészta pici tejjel hígíthatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport és a holland kakaóport keverjük össze, majd morzsoljuk hozzá a vajat. Adjuk hozzá a tojást és a tejet, majd gyúrjuk össze. Osszu...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.Hat tojássárgát a porcukorral és a vízzel kikeverünk, hozzáadjuk a liszt és sütőpor keverékét, majd a tojások fehérjét felverjük és beleforgatjuk a masszába. 2.Kikent tepsiben k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes