menu

Családireceptkönyv.hu

Fekete-erdő fatörzs


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 12 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás,
13 dkg kristálycukor,
3 zacskó vaníliás cukor
8 dkg liszt,
5 dkg étkezési keményítő,
2 dkg kakaópor,
2 csapott tk. sütőpor,
8 ml cseresznyepálinka sütőaroma,
4 dl tejszín,
1 habfixáló,
1 üveg magozott meggybefőtt,
fél citrom vékonyan levágott héja,
5-5 dkg tej és étcsoki

Elkészítés:


A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, közben beleszórunk 10 dkg cukrot, és 1 vaníliát. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, majd rászitáljuk a 2 dkg étkezési keményítővel, kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 200 fokon, 10-12 perc alatt kisütjük. Megnedvesített, cukorral meghintett konyharuhára borítjuk. A sütőpapírt lehuzzuk, a tésztát konyharuhával latakarva hagyjuk kihűlni.
Folpackkal kibélelünk egy őzgerincformát. A piskótából levágunk egy fedőlapnak megfelelő méretű darabot, majd a maradékot belefektetjük a formába. Meglocsoljuk a sütőaroma felével.
1,5 dl tejszínt 1 vaníliával és habfixálóval kemény habbá verünk, a piskótába simítjuk, és hűtőbe tesszük.
A meggyet alaposan lecsöpögtetjük, a levét felforraljuk, majd a maradék étkezési keményítőt csomómentesen egy kevés meggylével elkeverjük. A maradék meggylevet a cukorral és a citromhéjjal felforraljuk, majd a citromhéjat leszűrjük, és belekeverjük a keményítővel elkevert meggylével. Összeforraljuk, majd belekeverjük a meggyet, és majdnem teljesen kihűtjük és ráhalmozzuk a vaníliahabra.
A fedőlapnak félretett piskótalapot meglocsoljuk a maradék sütőaromával, és a meggy tetejére fektetjük, kb. 3 órára hűtőbe tesszük.
A fatörzset kiborítjuk a formából, a maradék tejszínt felverjük a vaníliával, bevonjuk vele a süteményt, majd csokiforgáccsal díszítjük.

Fekete-erdő fatörzs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Eper torta tejszínes
Eper torta tejszínes

A nyolc tojásból piskótát sütünk. A tojások fehérjéből a cukorral és pici sóval géppel kemény habot verünk. Ezután lassabb fokozatra váltunk és óvatosan, egyenként hozzáadjuk a sár...

Elkészítési idő: 60 perc+120 per
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Fatörzs torta
Fatörzs torta

A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén a mara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperházy torta
Eperházy torta

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Dobjuk be a mandulát 8-10 percre a sütőbe, hogy kis színt kapjon. Utána aprítógépben daráljuk lisztté. Távolítsuk el az eper zöld részeit, mossu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cecile-torta
Cecile-torta

1. 7 tojásból sütöttem egy kakaós piskótát (7 tojás, 7 ek cukor, 1/2 cs. sütőpor, 5 ek liszt, 2 ek kakaó. 2. A krémhez 6 tojássárgáját habosra kevertem 6 ek cukorral, majd gőz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk