5 db tojás
12 g sütőpor
250 g porcukor
125 ml víz
250 ml étolaj
375 g búzaliszt
2 evőkanál kakaópor
A tojásfehérjéket habbá verjük, majd félretesszük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a vizet, és az olajat.
A sütőporral elkevert lisztet apránként keverjük bele, végül a keményre felvert fehérjéket óvatosan beleforgatjuk.
Megfelezzük a tésztát, az egyik feléhez hozzászitáljuk a kakaót majd összekeverjük.
Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
Elkezdjük a tészta rétegezését. Először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit teszünk a tortaforma közepére. Nem kell elkenni! Erre jön 2 kanálnyi kakaós tészta. Mindig középre kell tenni az újabb adagot! Ezt a kanalazgatást addig folytatjuk, míg el nem fogy a tésztánk.
Ezt követően kb 50 percig sütjük, 170 C fokon.
A tésztájába lehet citromhéjat reszelni.
Először is elkészítjük a gyümölcskocsonyát, ehhez 3 dl vizet felmelegítünk, és mikor már majdnem forr, levesszük, beletesszük a kocsonyaport, és kb. még 1 percig lassú tűzön keverg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük habosra a tojásokat az édesítőszerrel és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a darált diót, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát, a citromlevet és a reszelt sárgarép...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűLemon curd: A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a cukorral együtt egy tálban gőz fölött addig melegítjük, még a cukor el nem olvad. Ekkor h...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük, folytonos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, a vizet, a tojások sárgáját, és a porcukorral elkevert lisztet. Kivajazott, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű