gyümölcs
víz
cukor.....
a gyümölcsöt megtisztítás után egy nagy méretű fazékba rakom… félig legyen a fazék… felöntöm vízzel…..alaposan szétfőzöm a gyümölcsöt… mixelem… újra felfőzöm… itt lehet a sűrűséget szabályozni, ha kell lehet hozzá még vizet adni.. míg a kellő sűrűséget el nem éred…ha úgy szereted lehet cukrozni… én nem szoktam, mert mi a natúr ízeket szeretjük… szóval másodszor is laposan felfőzzük… az üvegeket ki kell főzni… akinek van mikrója az tegye be, mert az jól sterilizálja…mivel ebben nincs tartósítószer egyáltalán nagyon fontos a tisztaság…tehát mehet bele az üvegekbe… 10 percig fejre kell állítani az üveget aztán mehet a száraz dunsztba… kihűlt lehet a polcra rakni…
Nálam a sterilizálás, az üveg kifőzése a következőképpen történik, az üvegek már kiürüléskor alaposan el vannak mosva... ilyenkor újra öblítem, majd felengedem a legmelegebb vízzel ami a csapból kijön, erre azért van szükség, hogy átvegye a hőt, egy fazékba vizet forralok.. ebbe rakom az üvegeket, meg a tetőket is.. nagyon alaposan forralt vízbe 10-15 percig főzöm őket.. ezután még melegen teszem bele a gyümölcslét... ha ezeket betartjuk tökéletes gyümölcslevet fogunk készíteni...
Először karamellt készítünk 5 dkg cukorból, majd ezt óvatosan felöntjük az előzetesen felmelegített fél liter tejszínnel. Másik lábasban feltesszük melegedni a 2 dl tejet, ebben f...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgát keverjük ki a porcukorral és vaníliás cukorral. A felforralt és lehűtött tejet és alkoholt apránként adagoljuk hozzá.Kb 2 hétig érleljük, 2-3 naponként rázzuk össze.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNapsütéses időben, teljesen kinyílt,180-200 virágot szedtem, (közvetlen a virág alatt csíptem le). Lehetőleg nem szennyezett, vegyszermentes helyről szedjük a virágokat. Nem kell m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz