- 50 g sütőtök püré
- 300 ml víz
- 150 g cukor vagy édesítő
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- ½ teáskanál mézeskalácsfűszer
- negyed teáskanál őrölt szerecsendió
- ½ teáskanál őrölt gyömbér
◾️Első lépésben a tököt megsütjük. Ha nem szeretnéd sütni, egy lábasban, kevés vízzel is puhára párolhatod.
◾️Ezután pürésítsük le egy villával vagy botmixerrel.
◾️A 300 ml vizet, az cukrot vagy édesítőt, a sütőtök pürét valamint a fűszereket, alacsony lángon forraljuk fel, és főzzük sűrűre.
◾️Végül szűrjük át, tegyük egy üvegbe és hűtőben tároljuk.
Tálaláskor a pohár aljára tegyünk a szirupból, engedjük fel forró tejjel, öntsük rá a kávét és tejszínhabbal koronázzuk meg. A tejszínhab tetejére szórhatunk még fahéjat.
Pour the coconut water into a blender. Add the honeydew and lime juice and process until smooth. Add agave to taste.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és a cukorból szirupot főzünk, beletesszük a felaprított mentaleveleket. 20 percig főzzük kis lángon. Hozzáadjuk az ételfestéket, elkeverjük.Levesszük a tűzről, hűlni h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA papaját meghántjuk, a magokat kikaparjuk, a húsát durva kockákra vágjuk. A papaja kockákat a narancslével és a mézzel együtt botmixerrel pürésítjük. Poharakba öntjük, és az...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA nutellát a forró kávéval simára kikeverjük, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. Két nagy poharat 10-15 percre a hűtőbe teszünk, majd egy-egy nagy marék jeget szórunk bele....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű