- 50 g sütőtök püré
- 300 ml víz
- 150 g cukor vagy édesítő
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- ½ teáskanál mézeskalácsfűszer
- negyed teáskanál őrölt szerecsendió
- ½ teáskanál őrölt gyömbér
◾️Első lépésben a tököt megsütjük. Ha nem szeretnéd sütni, egy lábasban, kevés vízzel is puhára párolhatod.
◾️Ezután pürésítsük le egy villával vagy botmixerrel.
◾️A 300 ml vizet, az cukrot vagy édesítőt, a sütőtök pürét valamint a fűszereket, alacsony lángon forraljuk fel, és főzzük sűrűre.
◾️Végül szűrjük át, tegyük egy üvegbe és hűtőben tároljuk.
Tálaláskor a pohár aljára tegyünk a szirupból, engedjük fel forró tejjel, öntsük rá a kávét és tejszínhabbal koronázzuk meg. A tejszínhab tetejére szórhatunk még fahéjat.
A szőlőt alaposan megmossuk, majd leszemezzük. Egy mixerbe tesszük a hozzávalókat, majd alaposan összemixeljük őket, leszűrjük, és azonnal fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűElőször a cukorszirupot készítjük el. 1 dl vizet forrni teszünk, és belekeverünk 10 dkg cukrot. Addig melegítjük, míg a cukor teljesen felolvad. A kész szirupot kihűtjük. A naranc...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűMinden alapanyagot összeturmixolunk.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűTurmixgépben a hozzávalókat jól összemixeljük. Leszűrjük, és hidegen citromkarikákkal tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű