- 50 g sütőtök püré
- 300 ml víz
- 150 g cukor vagy édesítő
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- ½ teáskanál mézeskalácsfűszer
- negyed teáskanál őrölt szerecsendió
- ½ teáskanál őrölt gyömbér
◾️Első lépésben a tököt megsütjük. Ha nem szeretnéd sütni, egy lábasban, kevés vízzel is puhára párolhatod.
◾️Ezután pürésítsük le egy villával vagy botmixerrel.
◾️A 300 ml vizet, az cukrot vagy édesítőt, a sütőtök pürét valamint a fűszereket, alacsony lángon forraljuk fel, és főzzük sűrűre.
◾️Végül szűrjük át, tegyük egy üvegbe és hűtőben tároljuk.
Tálaláskor a pohár aljára tegyünk a szirupból, engedjük fel forró tejjel, öntsük rá a kávét és tejszínhabbal koronázzuk meg. A tejszínhab tetejére szórhatunk még fahéjat.
A rumot, a vörösbort és a teát összeöntjük egy edényben, hozzáadjuk a narancs és citrom levét, majd a cukrot és felhevítjük. Ha a cukor teljesen elolvadt, a rumpuncs elkészült. Mel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet három felé öntjük. Külön-külön hozzá adagoljuk a tisztított, kockázott gyümölcsöket (ezekből pár darabot ki is hagyhatunk a díszítéshez), illetve a csokiport, édesítjük és...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixgépben összetörjük, majd hűtőbe tesszük, addig hűtjük, még fagyi szerű nem lesz belőle.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük. Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük. Hozzáadju...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű