6 nagyon friss, tanyasi tojás sárgája
fél liter tej
1 vanília rúd
25 dkg cukor
3 dl 96 fokos tiszta szesz
kevés narancskivonat
Kedves Felhasználónk,
Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását.
A recept linkje:
http://www.gabojsza.hu/2010/04/tojaslikor.html
Sajnáljuk a kellemetlenséget és kérjük máskor csak szabadon felhasználható tartalmakat másoljon.
Csaladireceptkonyv.hu
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, elég kb. 5 percig forralni, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A málnát megmossuk, majd lassúprésen lepréseljuk. Akinek nincs lassúprése, az tu...
Elkészítési idő:A babánt apró darabokra vágjuk, majd a többi összetevővel összeturmixoljuk. Egy tálba öntjük, és betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön.
Elkészítési idő: 15 percA rizst öntsd egy nagyobb befőttes üvegbe, kancsóba, vagy bármilyen zárható edénybe. Öntsd fel a forró vízzel, add hozzá a fahéjrudat, és letakarva hagyd állni egy éjszakán át (8 ó...
Elkészítési idő: 8 óra 10 percFőzzünk egy gyenge fekete teát, majd adjuk hozzá a rumot, narancslevet, citromot, fűszereket és cukrot. Kis lángon melegítsük őket össze, majd öntsük poharakba. Végül dobáljunk b...
Elkészítési idő: 30 perc