6 adaghoz: 5 dl víz, 40 dkg belga csokoládé, tálaláshoz tejszínhab és 6 dl forró tej
A csokoládét forrásban lévő víz gőze felett egy tálban megolvasztjuk, majd folyamatos keverés mellett a csokoládéhoz adjuk a vizet. Addig keverjük, amíg teljesen egyenletessé nem válik. Tálaláskor kb. 1,5 dl csokoládé mellé tejszínhabot és 1 dl forró tejet adunk.
Tegyük a bodza virágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok ízanyagot veszítünk el vele. Adjuk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűFél hónapon keresztül áztassuk a pálinkában a fűszereket! Minden nap rázzuk össze, vagy keverjük meg kicsit. 15 nap elteltével szűrjük le a fűszeres pálinkát. Készítsünk 125 ml...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA virágokat átmossuk, majd egy éjszakán át vízben áztatjuk. Másnap a cukorral 2 liter vízben lassan felfőzzük, de ügyeljünk arra, hogy ne forrjon. Egy óra gyöngyözés után hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az előre behűtött hozzávalókat összemérjük.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű