1 l tej ,
fél kg túró,
7 dkg vaj,
1 kk só és
1 kk szódabikarbóna.
A tejet és a túrót forrásig hevíted, aztán leszűröd és belerakod a vajat , sót és szódabikarbónát. Lassú tűzön kevergeted és sűrű krém lesz belőle 7-10 perc alatt.
Ezután pedig kis tálba rakod s ki hűtöd, aztán pedig tányérra teszed és a kamrában hagyod állni egy napot.
A karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól elhabarom a t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjában megfőzzük. (Lehet akár előző nap is, de felhasználhatunk hozzá egyszerű maradék főtt krumplit is.) A héját leszedjük, és felkockázzuk kb. 1,5-2 cm-es kock...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát majdnem puhára főzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. Felforrósítjuk az olaj felét, majd hozzáforgatjuk a burgonyát, és néhány percig pirítjuk. Félretesszük. Felfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a mákot és a darát, addig főzzük, amíg jól megduzzad. Ha kihűlt hozzáadjuk a mazsolát, citromhéjat és a tojások felvert habját.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű