6-7 db erős chili paprika
5-10 dkg cukor
6dl víz
4 evőkanál fehér bor ecet/balzsamecetet tettem most bele/
2 gerezd fokhagyma
4-5 teáskanál étkezési keményítő
csipet só
Első lépésben kiméred a vizet és felteszed a tűzre.Beleaprítod a chili paprikákat. Hozzáadod a cukrot a fokhagymát az ecetet és a sót.
Amikor jól összeforraltad akkor pedig elkevered a 4 teáskanál keményítőt egy kicsi vízzel és hozzákevered. Olyan sűrűre csinálod, amilyenre akarod. Robotgéppel pépesre kevered.Tettem bele még egy teáskanál keményítőt, mert túl hígnak találtam.
Nagyon tetszetős rendes ecettel is.
A birsalmákat megmossuk, meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, majd egy lábasban feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje. Hozzáadjuk a cukrot, a szegfűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba teszem, és két percen keresztül kevergetem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsót lecsöpögtetem, majd összeturmixolom. Hozzáadom a szezámpürét, a finomra vágott fokhagymát, a citrom levét, a joghurtot és a fűszereket.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA munkafelületre öntve, a lisztben elkeverjük a sót, majd a közepén kezünkkel egy kis mélyedést (fészket) készítünk. A langyos vízbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, megkeverjü...
Elkészítési idő: 35 + sütés Nehézség: Közepes