6-7 db erős chili paprika
5-10 dkg cukor
6dl víz
4 evőkanál fehér bor ecet/balzsamecetet tettem most bele/
2 gerezd fokhagyma
4-5 teáskanál étkezési keményítő
csipet só
Első lépésben kiméred a vizet és felteszed a tűzre.Beleaprítod a chili paprikákat. Hozzáadod a cukrot a fokhagymát az ecetet és a sót.
Amikor jól összeforraltad akkor pedig elkevered a 4 teáskanál keményítőt egy kicsi vízzel és hozzákevered. Olyan sűrűre csinálod, amilyenre akarod. Robotgéppel pépesre kevered.Tettem bele még egy teáskanál keményítőt, mert túl hígnak találtam.
Nagyon tetszetős rendes ecettel is.
Gyenge, fiatal zöld kaport, egy kis félmaroknyit megmosunk és egész apróra megvágunk. Aztán teszünk egy lábasba egy jó nagy evőkanálnyi rendes barna színű, kissé hígabb rántást...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy mélyebb tepsibe 1 dl olívaolajat önteni, és rászeletelni 4 kg paradicsomot, Arra 5 nagy fej vöröshagymát szeletelni, és 2 nagy fej gerezdekre szedett fokhagymát, Rászórunk 2 ev...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA chilit (kesztyűben) kimagozzuk és a kisebb darabokra vágott kápiával együtt robotgépbe tesszük. 1/2 dl vizet öntünk hozzá, alaposan összedaráljuk. Feltesszük főni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPaprikát, hagymát, paradicsomot megtisztítom, nagyobb zománcos lábasba rakom, hozzáadom a babérlevelet és egy órán keresztül főzöm, közben gyakran kavarom. Ha megfőtt,botmixerrel á...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes