6-7 db erős chili paprika
5-10 dkg cukor
6dl víz
4 evőkanál fehér bor ecet/balzsamecetet tettem most bele/
2 gerezd fokhagyma
4-5 teáskanál étkezési keményítő
csipet só
Első lépésben kiméred a vizet és felteszed a tűzre.Beleaprítod a chili paprikákat. Hozzáadod a cukrot a fokhagymát az ecetet és a sót.
Amikor jól összeforraltad akkor pedig elkevered a 4 teáskanál keményítőt egy kicsi vízzel és hozzákevered. Olyan sűrűre csinálod, amilyenre akarod. Robotgéppel pépesre kevered.Tettem bele még egy teáskanál keményítőt, mert túl hígnak találtam.
Nagyon tetszetős rendes ecettel is.
A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk minden alapanyagot. Nagyon lassú tűzőn kb 45 percig főzzük, amíg szépen besűrűsödik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat apróra vágjuk, és összekeverjük a paradicsomszósszal. A hagymát egészen apróra vágjuk, és a paradicsomokhoz adjuk. A szószba nyomjuk a fokhagymát, és beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd összeforraljuk 2,5 dl narancslével. A maradék narancslével simára keverjük a pudingport, majd a porcukorral együtt a vajas alaphoz adjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA padlizsánt és a paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk, és vágott felükkel lefelé fordítva tepsiben grillrácsra tesszük. 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz