A barna piskótához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
4 evőkanál víz
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó, fél cs, sütőpor
Fehér tésztához:
6 tojásfehérje
20 dkg cukor
10dkg vagdalt, pirított dió
1 jó maroknyi meggy ( kimagozva legyen maroknyi)
15 dkgl liszt , a sütőpor másik fele
Krémhez:
6 tojássárgája
200 g cukor
300 ml tej
1 vanília puding
3 vaníliás cukor
250 g vaj
Csoki máz a tetejére: 10 dkg os étcsokit( lehet bevono is ) forró víz fölött felolvasztok hozzáadok egy szük kanálnyi margarint, vagy étolajat kissé folyósnak kell lennie a kész máznak és langyosan a süti tetejére kenni
A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. óvatosan beleforgatjuk Előmelegített sütőben 180 fokon, 26×36 cm tepsiben megsütjük.
A fehér tésztához, a diót darabokra vágjuk és megpirítjuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és a kompótból a lecsepegtetett meggyet.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon megsütjük
A krémhez a tojás sárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel, alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a krém megvastagodik. Fedjük le fóliával és hűtsük ki.
A vajat keverjük habosra, majd kanalanként keverjük hozzá a kihűlt pudingot.
Csoki mázhoz, a hozzávalókat alacsony hőfokon összeolvasztjuk és rásimítjuk a süteményre.
Összeállítás:
Kakaós piskóta – krém – fehér tészta – csoki máz.
A süteményt legalább három órát tegyük hűtőbe, azután szeleteljük.
Nagyon finom kiadós sütemény.
Elkészítése : A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral keverjük simára, adjuk hozzá a darált diót, és a sütőporral valamint a sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjét verjük h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, 25×35 cm-es tepsi hátulján megsütjük a lapokat, 180 fokon 5-10 percig. Ha megsültek az egyik lapot ko...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mascarponet a tejjel habosra keverjük és hozzáadjuk a citromkrémet. A cukorból és vízből szirpot készítünk: addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. A tűzről levéve a gyümölcsöt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1 A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk, majd 6 egyenlő gombócot formálunk belőle. 2 Egy 20x30 cm-es tepsi hátulját vékonyan megkenjük vajjal, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű