7 tojás
14 evőkanál cukor
14 evőkanál hideg víz
14 evőkanál liszt
fél tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A kókuszkrémhez:
300 ml tej
3 evőkanál gríz
150 g cukor
200 g vaj
100 g kókuszreszelék
1 teáskanál vaníliaaroma
porcukor a dekorációhoz
A tojások fehérjéből gy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól összekavarjuk, majd lassan a habhoz adjuk. A tésztát kettőbe osztjuk, az egyikbe beletesszük a kakaóport és jól elkeverjük. A tésztákat 23 x 33-as papírral kibélelt tepsibe öntjük és 170 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. A piskótákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém: A tejet felforraljuk, amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a grízt és folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a vajat és a cukrot és folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg krémszerű lesz. A tűzről levesszük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliát. Kihűtjük a krémet.
A kakaós piskótát megkenjük a krémmel, majd a fehér piskótát rátesszük és hűtőbe tesszük néhány órára. Porcukorral megszórva tálaljuk.
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. 2. A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót. 3. Az egész tojásokhoz hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz 5 tojás sárgáját, 30 dkg porcukrot 10 evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzáadunk 12 dkg darált diót, 16 dkg lisztet, 1 sütőport, 5 tojás habját. Kb. 30 perc alatt megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját. A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk. Lecsöpögtetjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet összegyúrjuk a cukorral, a tejföllel, a vajjal, a tojássárgájával és a sütőporral, majd 3 részre osztjuk. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, hozzákeverjük a darált...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű