• 25 dkg liszt
• 2 tojás sárgája
• 4 dkg porcukor
• 1 kávéskanál sütőpor
• 12,5 dkg Rama margarin
• 3 teáskanál tejföl
diós hab:
• 2 tojás fehérje
• 12,5 dkg porcukor
• 12,5 dkg darált dió
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, korongokat szaggatunk, papírral bélelt tepsibe tesszük.
A habhoz a fehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot majd a darált diót. Nyomózsákba tesszük vagy kiskanál segítségével a korongokra halmokat készítünk.
160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A kihűlt korongokat megtölthetjük ízlés szerint lekvárral, de magában is nagyon finomak
Dió helyett lehet kókusszal !
1 kis pohár tejföl, 25 dkg zsír, 1 egész tojás, csipetnyi só, 1 dl tej , 5 dkg élesztő, 1 evő kanál cukor, 1 citrom reszelt héja, jól összekeverjük és annyi lisztet teszünk hozzá,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat dolgozzuk össze a kekszmorzsával, és nyomkodjuk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába és szélére. A krémhez a hozzávalókat keverjük össze, öntsük a formába, és sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaníliás cukorral és a mézzel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Tortaformába helyezzük, és hűvös helyre tesszük. Az almát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a lisztet, az összetört túrót és a tejet is. A pitetálat kivajazzuk (ha szilikonos, akkor nem kell), beleöntjük a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű