Egyszerű elkészíteni ezeket a tányéron gyönyörűen festő hagymavirágokat. Négy lila hagymára lesz szükségünk, kevés sóra, borsra, olíva olajra, valamint balzsamecetre.
A közepes méretű hagymákat meg kell szabadítani a héjuktól, az aljukat annyira le kell vágni, hogy egyenes legyen, így meg tudnak állni a tányéron. Ezután egy éles kés segítségével nyolc egyenlő részre kell bevágni a hagymákat, de úgy, hogy az egész fejek egyben maradjanak.
Ezután helyezzük a hagymákat egy tálba, öntsünk rá három evőkanál olíva olajat és két evőkanál balzsamecetet. Kezünkkel alaposan pácoljuk be. Ha ez kész, helyezzük bele a virágnak valókat egy jénai tálba, locsoljuk rá az ecetes, olívás öntetet, sózzuk, borsozzuk.
Alufóliával födjük le a tepsit, és mehet is a sütőbe, 25–30 perc múlva kész is. A kerek hagymák kinyílnak és szép, lila virággá változnak át.
Két edénybe keverd össze külön-külön a száraz és nedves hozzávalókat. Végül öntsd egybe őket, és keverd jól össze. A masszát egy kanál segítségével kanalazd a szilikon muffin form...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat tedd egy lábasban a tűzhelyre és öntsd fel vízzel, hogy jól ellepje mindegyiket. Amikor a víz felforrot vedd vissza a hőt és főzd kb. 8 percig. Ezután öntsd le róla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított húst odatettem annyi vízben főzni, hogy jó alaposan befedje a víz a húsokat, (a habját kb. 4-szer leszedtem) és így főztem egy órán keresztül. Amikor letelt az egy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű