db (kb 180 g tojás )
3 csipet tiszta NaCl só ( ezt használtam )
2dl tisztított, klórmentes csapvíz ( ezzel készítettem )
100g gesztenyeliszt vagy zöldbanán liszt ( ezt használtam )
1 evőkanál olvasztott kókuszzsír, vagy bármilyen olvasztott állati zsiradék a tésztába.Tetszés szerint lehet tölteni minden mentes , cukormentes lekvárral , kakaós eritrittel ,fahéjjas eritrittel , vagy paleo To-Tu (tojás turóval ) .
Hagyományos palacsinta ízű palacsinta :
Autoimmun betegeknek is !!
Ez a palacsinta jobban hasonlít a hagyományos palacsinta ízhez ,annyi változtatás van az előzőhöz, hogy nyílgyökérliszttel készíthető teljes egészében vagy fele -fele arányban a gesztenyeliszttel .
3db tojás
3 csipet tiszta só ( ezt használtam )
2 csipet eritrit , mivel a gesztenyeliszt ebben kevesebb van így lehet rajta édesíteni plusszban (ezt használtam )
2dl víz ( vagy kókusztej ,én tisztított csap vízzel szoktam )
50g gesztenyeliszt vagy zöldbanán liszt (ezt használtam )
50 g nyílgyökérliszt vagy tápióka keményítő (ezt használtam )
1 evőkanál olvasztott zsiradék ,kókusz vagy állati zsiradék ( ezt használtam )
A tésztája világosabb lesz, mint az előző összeállítás , és a liszt íz, mivel a nyílgyökérliszt íztelenebb a gesztenye liszthez képest , kevésbé érződik ki rajta , de lehet 100g nyílgyökérliszttel is készíteni .
A kifliket ujjnyi vastagra felvágjuk. A tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a tojássárgáját összemelegítjük, de nem forraljuk! Egy tepsit kivajazunk, és a gubákat pár pi...
Elkészítési idő:A lencsét előző este alaposan átválogatjuk, beáztatjuk. Az alaplevet/vízet feltesszük főni a kiázott, átmosott lencsével. Beleteszünk pár darab füstölt szalonnabőrt, az íze kedvé...
Elkészítési idő: