Családireceptkönyv.hu

Palacsinta recept : (tejmentes , lisztmentes , cuko


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


db (kb 180 g tojás )

3 csipet tiszta NaCl só ( ezt használtam )

2dl tisztított, klórmentes csapvíz ( ezzel készítettem )

100g gesztenyeliszt vagy zöldbanán liszt ( ezt használtam )

1 evőkanál olvasztott kókuszzsír, vagy bármilyen olvasztott állati zsiradék a tésztába.Tetszés szerint lehet tölteni minden mentes , cukormentes lekvárral , kakaós eritrittel ,fahéjjas eritrittel , vagy paleo To-Tu (tojás turóval ) .

Elkészítés:




Hagyományos palacsinta ízű palacsinta :

Autoimmun betegeknek is !!

Ez a palacsinta jobban hasonlít a hagyományos palacsinta ízhez ,annyi változtatás van az előzőhöz, hogy nyílgyökérliszttel készíthető teljes egészében vagy fele -fele arányban a gesztenyeliszttel .

3db tojás

3 csipet tiszta só ( ezt használtam )

2 csipet eritrit , mivel a gesztenyeliszt ebben kevesebb van így lehet rajta édesíteni plusszban (ezt használtam )

2dl víz ( vagy kókusztej ,én tisztított csap vízzel szoktam )

50g gesztenyeliszt vagy zöldbanán liszt (ezt használtam )

50 g nyílgyökérliszt vagy tápióka keményítő (ezt használtam )

1 evőkanál olvasztott zsiradék ,kókusz vagy állati zsiradék ( ezt használtam )

A tésztája világosabb lesz, mint az előző összeállítás , és a liszt íz, mivel a nyílgyökérliszt íztelenebb a gesztenye liszthez képest , kevésbé érződik ki rajta , de lehet 100g nyílgyökérliszttel is készíteni .

Palacsinta recept :  (tejmentes , lisztmentes , cuko

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Eper fagyi
Eper fagyi

Az epernek leszedjük a zöldjét, megmossuk, leszárítjuk és botmixerrel pürésítjük. Ha nem akarjuk az eper magjait viszont látni a fagyiban, passzírozzuk át a pépet. Hozzákeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi, juhtúrós puliszka
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Erdélyi, juhtúrós puliszka

Első lépésként megfőzzük a kukoricakását, polentát, puliszkát, ki hogy ismeri. Ehhez vizet forralunk, amit jól megsózunk ,teszünk egy kis vajat a vízbe majd ha felforrt, kanalakén...

Elkészítési idő: 35 pec
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos lepcsánka (tócsni)
Sajtos lepcsánka (tócsni)

A burgonyát lereszeljük durva reszelőn, majd összekeverjük a felaprított hagymával, sóval, reszelt sajttal, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy összeálljon. Nem kell bele sok liszt....

Elkészítési idő: 15perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Kenyér lángos (langalló)
Kenyér lángos (langalló)

A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. 400 g burgonya (főtt, áttört) Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben. 90 ml 2,8%-os t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk