Hagymalekvár
1,5 kg lilahagyma karikára vagy hosszanti csíkokra vágva
2 evőkanál vaj
5-6 dl szárnyasleves
1 evőkanál durva tengeri só
2 evőkanál balzsamecet
2 csipet szárított kakukkfű
4 evőkanál méz
A lila hagymát a vajon serpenyőben egy percig pároljuk. Hozzáadjuk az alaplevet, ecetet, kakukkfüvet, mézet, sót. Kis lángon sűrítjük, néha megkavarjuk, egészen addig a tűzön hagyjuk, míg a hagyma enyhén karamelizálódni nem kezd.
Megjegyzés:Ha a folyadék elpárolgott, s a hagymának még mindig nyers, „hagymás” íze van, adjunk hozzá másfél-két dl vizet, s azt is párologtassuk el.
A palacsinta hozzávalóit simára keverjük, 12 palacsintát sütünk belőle. Jó előre is megsüthetjük, mélyhűtőben, alufóliába csomagolva hetekig eláll. A töltelék hozzávalóit össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSalami, Champignons und Paprika klein schneiden. Alle Zutaten in eine große, gut schließende Schüssel geben und kräftig durchschütteln. Dann alles auf ein gefettetes Backblech geb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a paprikákat kicsumázzuk, -a paradicsomot feldaraboljuk -az egészet kétszer ledaráljuk -1/2 órát főzzük,sűritjűk én kicsit a botmixerrel pépesítettem -bele a só ( aki akar 1...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Nehéz1 liter joghurtot vagy aludttejet lassan melegítek egy evőkanál ecettel és a sóval, de nem forralom fel! Néha megkeverem. Amikor látom, hogy a tej kicsapódott, konyharuhával kibél...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű