Hagymalekvár
1,5 kg lilahagyma karikára vagy hosszanti csíkokra vágva
2 evőkanál vaj
5-6 dl szárnyasleves
1 evőkanál durva tengeri só
2 evőkanál balzsamecet
2 csipet szárított kakukkfű
4 evőkanál méz
A lila hagymát a vajon serpenyőben egy percig pároljuk. Hozzáadjuk az alaplevet, ecetet, kakukkfüvet, mézet, sót. Kis lángon sűrítjük, néha megkavarjuk, egészen addig a tűzön hagyjuk, míg a hagyma enyhén karamelizálódni nem kezd.
Megjegyzés:Ha a folyadék elpárolgott, s a hagymának még mindig nyers, „hagymás” íze van, adjunk hozzá másfél-két dl vizet, s azt is párologtassuk el.
Den Reis abwaschen, bis das Waschwasser klar ist und nach Packungsanleitung kochen, bis er klebrig ist. Den Reis beiseite stellen, damit er abkühlen kann. Den Knoblauch klein s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZwiebel und Knoblauch schälen und fein würfeln. Den Speck in Streifen schneiden. In einem Topf einen Esslöffel Olivenöl erhitzen und die Zwiebel und den Knoblauch darin andünsten....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tej felében cukorral megfuttatom az élesztőt, a másik fele tejbe beleteszem a margarint, a liszthez adom a sót, először az élesztős tejet öntöm a liszthez, majd a margarinos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítjuk, kisebb kockákra vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, áttörjük, adunk hozzá sót és vajat, majd párszor átkevergetjük, hogy ne legyen f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű