Hagymalekvár
1,5 kg lilahagyma karikára vagy hosszanti csíkokra vágva
2 evőkanál vaj
5-6 dl szárnyasleves
1 evőkanál durva tengeri só
2 evőkanál balzsamecet
2 csipet szárított kakukkfű
4 evőkanál méz
A lila hagymát a vajon serpenyőben egy percig pároljuk. Hozzáadjuk az alaplevet, ecetet, kakukkfüvet, mézet, sót. Kis lángon sűrítjük, néha megkavarjuk, egészen addig a tűzön hagyjuk, míg a hagyma enyhén karamelizálódni nem kezd.
Megjegyzés:Ha a folyadék elpárolgott, s a hagymának még mindig nyers, „hagymás” íze van, adjunk hozzá másfél-két dl vizet, s azt is párologtassuk el.
A túrót, a krémsajtot és a tejfölt, illetve a joghurtot egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, krémes állagúvá kell válnia. Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, majd ap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekészítjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat jól kikavarjuk, az olajat utoljára tegyük hozzá, azzal is egyneművé k...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűA mákot összekeverjük a porcukorral. A kifliket felkarikázzuk és mézzel, valamint vaníliás cukorral elkevert tejbe áztatjuk. Ha mindenhol jól átázott a kifli, belekeverjük a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű