Hagymalekvár
1,5 kg lilahagyma karikára vagy hosszanti csíkokra vágva
2 evőkanál vaj
5-6 dl szárnyasleves
1 evőkanál durva tengeri só
2 evőkanál balzsamecet
2 csipet szárított kakukkfű
4 evőkanál méz
A lila hagymát a vajon serpenyőben egy percig pároljuk. Hozzáadjuk az alaplevet, ecetet, kakukkfüvet, mézet, sót. Kis lángon sűrítjük, néha megkavarjuk, egészen addig a tűzön hagyjuk, míg a hagyma enyhén karamelizálódni nem kezd.
Megjegyzés:Ha a folyadék elpárolgott, s a hagymának még mindig nyers, „hagymás” íze van, adjunk hozzá másfél-két dl vizet, s azt is párologtassuk el.
A sárgáját kikeverem a cukorral, majd simára keverem a tejjel. Sűrűre főzöm, majd hozzáadom a vaníliát és a likőrt, simára keverem. Kihűtőm. A lazán felvert tejszínnel elkeverem, m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz alaphoz a paleo tejet, a szirupot és a kókuszolajat forrald össze. A többi hozzávalót vegyítsd el, keverd hozzá, ha esetleg túl sűrű, akkor pár ek. vízet adj hozzá. Simítsd a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kifilézzük. A a csontot és a bőrét enyhén sós vízben megfőzzük, alaplevet készítünk belőle. A zöldségféléket és a húst is csíkokra, a paradicsomot apró kockákra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű