40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg rozsliszt
fél kocka élesztő
1 dkg cukor
2 dl tej
3 evőkanálnyi olaj
2 dl víz
só
Mint az élesztős receptek nagyobb része, természetesen ez is így kezdődik: vegyél elő egy bögrét, törd bele az élesztőt, adj hozzá egy kis cukrot, öntsd fel langyos tejjel, és meleg helyen futtasd fel. Amíg felfut, egy tálban keverd össze a kétfajta lisztet, és csinálj a közepére egy mélyedést. Ha elérte a megfelelő állapotot a tej és az élesztő kombinációja, öntsd a lisztekhez, add hozzájuk a sót és az olajat, majd dagaszd tésztává.
Ha ez kész, fedd le egy konyharuhával, majd meleg helyen keleszd legalább 40 percig. Miután ez letelt, nincs más dolgod, mint a kívánt formára alakítani, a tetejét bevágni, 200 fokra előmelegített sütőbe tolni, majd megvárni, amíg elkészül a friss, egészséges és finom kenyér, ami ráadásul még nagyon laktató is.
A gombákat félbevágjuk, majd felszeleteljük, egy forró serpenyőbe dobjuk és szárazon pár percig pirítjuk őket. Amikor a gombák kissé megpirultak, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet feltesszük főni.Kimérjük a cukrot és a búzadarát, vaníliás cukrot, sót, majd összekeverjük őket.Mikor forr a tej, takarékra vesszük a tűzhelyet, és folyamatos keverés melle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű