300 g zabpehelyliszt
1 csomag sütőpor
1 ek. ezerédes
3-4 ek görög joghurt (nálam sima volt itthon)
50 g vaj
1 db citrom
1 db tojás
1,5 kg alma
100 g eritrit
2 ek zabkorpa
fahéj
ELKÉSZÍTÉS:
A meghámozott almát lereszeljük, és a citrom kifacsart levével alaposan meglocsoljuk. Elkészítjük a tésztát a zabpehelyliszt, sütőpor, eritrit, joghurt, vaj hozzáadásával, és egy jól nyújtható tésztát gyúrunk. Fél órán keresztül hőtőben pihentetjük a tésztánkat, majd a felét normál tepsi nagyságúra nyújtjuk, és vajjal kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. A tésztát vékonyan meghintjük zabkorpával, majd a kifacsart, fahéjjal,eritrittel ízesített almás tölteléket ráhalmozzuk. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, majd ráborítjuk az alma tetejére. Megkenjük tojássárgájával, és villával megszurkáljuk, hogy ki tudjon jönni az alma gőze. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük.
Én most kerek tepsibe sütöttem és berácsoztam, így csinosabb!
smile hangulatjel
Por etrittel szórtam meg!
ENERGIA- ÉS TÁPANYAGTARTALOM 1 SZELETBEN:
Energia: 218 kcal
Fehérje: 5 g
Zsír: 6 g
Szénhidrát: 37 g
A sajtot reszeld le, add hozzá a lisztet, majd a szódabikarbónát és a tojást. Kanállal vagy kézzel alaposan keverd össze. Egy sűrű, kissé ragacsos masszát kell kapnod. Tedd a hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrtam, 30 percig kelesztettem, majd átgyúrtam és 16 db-ra vágtam (ahányra a virslit daraboltam). A darabokból kifliformát készítettem, a közepét megkent...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDekorcukor 3 ek kristálycukrot kb. 3 ek friss illatos ibolyával mozsárban összedolgoztam. Megszárítom, majd lezárt üvegben sötét helyen tárolom. Desszert díszítésére fogom felh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű