Családireceptkönyv.hu

Teljes kiörlésű kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg teljes kiörlésű tönkölybúza, vagy rozsliszt

(TBL 300)
1 teáskanál só - jódozott, finomított
7 g élesztő (instant)
3.5 dl víz

Elkészítés:


A liszthez egy nagyobb tálban hozzáadom az élesztőtó és a vizet. A víz után hozzáadom a sót is. Ezek után a dagasztókar segítségével pár perc alatt masszává gyúrom.
2
Ha szépen összeállt a masszám, konyha ruhával lefedve 2 órát állni hagyom.
3
A sütőt eközben 220 C fokra előmelegítem.
4
Miután letelt a 2 óra, kis lisztel a tésztát kenyér formára igazítom, sütőpapírra helyezve alufóliával lefedve 50 percig sütöm.
A végén alufólia nélkül további 5-10 percig sütöm a szép szín eléréséért.

Teljes kiörlésű kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis bundáskenyér
Tepsis bundáskenyér

A tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanalaz...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hachapuri (Max receptje)
Hachapuri (Max receptje)

Rugalmas tésztát dagasztunk, a duplájára kelesztjük. 6 felé vesszük, ovális alakúra nyújtjuk, a széleit szépen felsodorjuk. Megkenjük egy fél kanálnyi tejföllel, és a kis kocká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Selymes tojáskrém
Selymes tojáskrém

A tojásokat főzzük keményre egy fazékban. Érdemes hideg vízbe helyezni a tojásokat, és lassan felforralni a vizet, mert így biztos, hogy nem pattan meg a héja. Hámozzuk meg a megfő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk