50 dkg teljes kiörlésű tönkölybúza, vagy rozsliszt
(TBL 300)
1 teáskanál só - jódozott, finomított
7 g élesztő (instant)
3.5 dl víz
A liszthez egy nagyobb tálban hozzáadom az élesztőtó és a vizet. A víz után hozzáadom a sót is. Ezek után a dagasztókar segítségével pár perc alatt masszává gyúrom.
2
Ha szépen összeállt a masszám, konyha ruhával lefedve 2 órát állni hagyom.
3
A sütőt eközben 220 C fokra előmelegítem.
4
Miután letelt a 2 óra, kis lisztel a tésztát kenyér formára igazítom, sütőpapírra helyezve alufóliával lefedve 50 percig sütöm.
A végén alufólia nélkül további 5-10 percig sütöm a szép szín eléréséért.
Szeleteljük fel a csirkemellet apró darabokra, zúzzuk össze a fokhagymát majd keverjük össze a húst a szárított zselatinnal, a fokhagymával és a fűszerekekel. Tegyük a húst egy süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű170 fokra előmelegíted a sütőt Összekeversz 1 dl mézet (én krém mézet szoktam, azzal még finomabb, de bármi jó), és 0,5 dl olajat (nagyon fincsi valami ízesítettel - dió, mogyoró,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpizzatészta 50 dkg lisztből. 10 részre osztva, elég nagy tojás alakúra nyújtva. Hosszában kettéhajtani és feltekerni. Éjszaka a hűtőben pihen. Reggel kiolvaszt simán magától. Mago...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű