Túrógombóc zabpehellyel:
18 gombóc , 1 gombóc 6,7 g ch
50 dkg túró
3 db tojás
10 dkg darált zabpehely (én daráltam)
1 ek. eritrit
2 dkg vaj (zsiradék)
4 dkg zsemlemorzsa
Tejföl
Édesítő
A túrót a zabpehellyel, 1 ek. eritrittel, (reszelt citromhéjjal), a tojásokkal összekeverjük, állni hagyjuk. Forrásban lévő, de nem lobogó vízben megfőzzük a gombócokat. Közben a zsiradékon megpirítjuk a zs.morzsát és beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat.
Halsütésnél egy kis pirospaprika.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit melegen összetörjük az olajjal. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a tojás, búzadarát, sót, lisztet. Összegyúrjuk, formázzuk, sós vízben kifőzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű