Túrógombóc zabpehellyel:
18 gombóc , 1 gombóc 6,7 g ch
50 dkg túró
3 db tojás
10 dkg darált zabpehely (én daráltam)
1 ek. eritrit
2 dkg vaj (zsiradék)
4 dkg zsemlemorzsa
Tejföl
Édesítő
A túrót a zabpehellyel, 1 ek. eritrittel, (reszelt citromhéjjal), a tojásokkal összekeverjük, állni hagyjuk. Forrásban lévő, de nem lobogó vízben megfőzzük a gombócokat. Közben a zsiradékon megpirítjuk a zs.morzsát és beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat.
Krisztina Sebőkné Gyarmati Szia! Az én receptem még sosem hagyott cserben, nagyon egyszerű: 30 dkg reszelt sajthoz hozzáadok 1 evőkanál lisztet( nem tévedés, nem kell több) és 1 e...
Elkészítési idő:1. A tésztát lehetőleg előző este készítjük el. A lisztet munkalapra szitáljuk. Széles pengéjű késsel vagy habkártyával belevagdaljuk-morzsoljuk a vajat/margarint (A), tetejére szó...
Elkészítési idő:A megmosott avokádót félbevágom, a húsát kiskanállal, vagy karalábévájóval kivájom, majd villával összetöröm. A hagymát és a fokhagymát felaprítom, hozzáadom az avokádóhoz. Belete...
Elkészítési idő: