50 dkg kelkáposzta 3 db tojás 2 db zsemle (szikkadt) 2 ek tej 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 10 dkg zsemlemorzsa só ízlés szerint 1 csipet bors 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény 1 kk majoranna 2 ek napraforgó olaj 2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
1. A kelkáposztát félbevágjuk, a torzsájától megszabadítjuk, és enyhén sós vízben nem teljesen puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, a vizet ki is nyomkodjuk belőle. Apró darabokra vágjuk.
2. A hagymát kis kockákra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. 3. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és összemorzsoljuk.
4. A kelkáposztát összekeverjük a hagymával, a zsemlékkel, a zúzott fokhagymával, a tojásokkal. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával. Jól összedolgozzuk, és a massza állagától függően adunk hozzá 2-4 ek zsemlemorzsát, hogy formázható legyen.
5. Kb. púpos ek-nyi darabokat veszünk ki belőle, és 2 cm vastag korongokká alakítjuk. Zsemlemorzsában megforgatjuk. 6. Forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd szalvétára szedjük, hogy az a felesleges olajat magába szívhassa
A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, langyosra hűtjük. A liszthez hozzáadjuk a krumplit, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, a szerecsendiót és...
Elkészítési idő:A lecsöpögtetett gombát felszeleteljük és egy tálba tesszük. Közben a tojásokat megfőzzük és apróra szeleteljük, hozzákeverjük. A tejfölt, a mustárt és a majonézt összekeverjük, ho...
Elkészítési idő:A totu készítéséhez először is egy kis sóval verd fel kemény habbá a tojásfehérjéket. Majd egy jó nagy edénybe rakj fel a tűzre vizet (lehetőleg szűrt vizet) és rakj bele annyi 10%...
Elkészítési idő: