50 dkg kelkáposzta 3 db tojás 2 db zsemle (szikkadt) 2 ek tej 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 10 dkg zsemlemorzsa só ízlés szerint 1 csipet bors 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény 1 kk majoranna 2 ek napraforgó olaj 2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
1. A kelkáposztát félbevágjuk, a torzsájától megszabadítjuk, és enyhén sós vízben nem teljesen puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, a vizet ki is nyomkodjuk belőle. Apró darabokra vágjuk.
2. A hagymát kis kockákra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. 3. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és összemorzsoljuk.
4. A kelkáposztát összekeverjük a hagymával, a zsemlékkel, a zúzott fokhagymával, a tojásokkal. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával. Jól összedolgozzuk, és a massza állagától függően adunk hozzá 2-4 ek zsemlemorzsát, hogy formázható legyen.
5. Kb. púpos ek-nyi darabokat veszünk ki belőle, és 2 cm vastag korongokká alakítjuk. Zsemlemorzsában megforgatjuk. 6. Forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd szalvétára szedjük, hogy az a felesleges olajat magába szívhassa
A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, és 28x40 cm-re nyújtjuk. Kiszúrunk belőle 9,5 cm átmérőjű körlapokat. A muffin mélyedéseket jól kikenjük vajjal. A lap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kockákra vágott aszalt szilvát felforraljuk a vörösborral, majd hagyjuk kihűlni. 1 evőkanál megolvasztott kacsazsíron megpirítjuk a hagymát és a bacont. 2. Hozzáadjuk a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sós vízben félpuhára főtt karfiolt lecsepegtetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket a következőképpen: Olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a dará...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű